O categorie de angajați vor primi salarii cu 30% mai mari de la 1 iulie! Cine sunt norocoșii?

0

Deși s-a vorbit intens în ultima perioadă, despre înghețări de salarii sau posturi în instituții, există, totuși, o categorie de angajați care vor primi, începând cu 1 iulie, salarii cu 30% mai mari. Concret, este vorba despre angajații CFR, ale căror venituri vor crește substanțial.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ! AȚI VĂZUT-O? COPILĂ DE 13 ANI DISPĂRUTĂ FĂRĂ URMĂ! POLIȚIA CERE AJUTOR!

Traian Preoteasa, directorul general CFR Călători,  a anunțat recent că va solicita peste 660 de milioane lei la rectificarea bugetară pentru a acoperi majorarea salariilor care se aplică de la 1 iulie, potrivit „Statutului Personalului Feroviar”.

 „Impactul pentru perioada 1 iulie-31 decembrie este de 660 mii lei, 660 de milioane, doar pe jumătate de an, având în vedere că Statutul a intrat în vigoare la 1 ianuarie, dar majorările se aplică din iulie pentru că este în vigoare Contractul Colectiv de Muncă, deci pentru jumătate de an este efortul financiar.

Salariile vor crește cu un procent destul de mare, nu cred că vom avea multe cereri de pensionare. Este exclusă o majorare a prețului biletelor, iar singura soluție pentru a acoperi creșterea de salarii este din subvenție. Statutul nu se mai poate proroga este Lege în vigoare, cel puțin pe fondul de salarii. Avem discuții cu Ministerul Finanțelor, am făcut demersuri pentru toată suma la rectificare.”, a explicat recent Traian Preoteasa.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata