O categorie de elevi nu va mai susține examenul de Evaluare Națională! Intră direct la liceu!

0

O categorie de elevi nu va mai susține examenul de Evaluare Națională! Intră direct la liceu!

Vești bune pentru o categorie de elevi care vor putea fi admiși la liceu fără a mai susține examenul de Evaluare Națională. Concret, ministerul Educației a pus în dezbatere un proiect de ordin de ministru prin care se dorește ca elevii de clasa a VIII-a care se vor înscrie la liceu în vara anului 2024 și care au obținut premiul I la o olimpiadă națională ori medalii la competițiile școlare internaționale, să poată fi admiși în clasa a IX-a fără Evaluarea Națională.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! DRUM NOU DE MARE VITEZĂ ÎN ARGEȘ! A FOST SEMNAT CONTRACTUL!

Conform proiectului, sunt vizați elevii care au obținut, pe parcursul gimnaziului, premiul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate și finanțate de Ministerul Educației sau au obținut premiile I, II sau III, respectiv medalia de aur, argint sau bronz la competițiile internaționale recunoscute de Ministerul Educației.

Absolvenții de gimnaziu care pot beneficia de acest drept ar urma să participe „la procesul de înscriere în clasa a IX-a reglementat prin prezenta metodologie într-un singur județ, fără susținerea evaluării naționale și fără susținerea probelor de aptitudini, respectiv a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau maternă și respectiv, fără a li se calcula media de admitere” prevăzută de ordinul pentru admiterea la liceu în anul școlar 2024-2025.

Termenul până la care ar urma să se realizeze înscrierea și repartizarea la liceu a elevilor cu premii la olimpiade este 31 august 2024.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata