O delegație RATEN-întâlnire cu reprezentanții Nuclear Energy Agency din cadrul OCDE!

Directorul General al RATEN, Cătălin Ducu, însoțit de Sorin Apostoliceanu, director economic și Daniela Diaconu, director adjunct  științific ICN au participat, ieri, la o întâlnire care a avut loc la Universitatea Politehnică din București pe teme de colaborare și dezvoltare nucleară și unde a fost prezentă delegația Nuclear Energy Agency (NEA) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), condusă de Directorul General William D. Magwood al IV-lea.

La întâlnire au participat reprezentanți ai Agenției Nucleare și pentru Deșeuri Radioactive, Societatea Națională Nuclearelectrica, RATEN (Regia Autonomă Tehnologii pentru Energie Nucleară), Institutul Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, reprezentanți ai Forumului Atomic Român, dar și alți invitați din mediul academic și profesional al domeniului energiei atomice.

România-integrată în Dezvoltarea Nucleară Regională

Principalele subiecte discutate au privit provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană în domeniul producției și distribuției de energie, oportunitățile energiei nucleare, modul în care aceasta poate desăvârși Pactul Ecologic European, dar și avantajele României și ale regiunii din care face parte pentru producția de energie nucleară. Discuțiile din cadrul reuniunii s-au axat pe noile modele de reactoare și impactul pe care acestea îl pot avea asupra dezvoltării rețelei de producere și transport a energiei, dar și asupra importanței pregătirii angajaților din domeniu – domeniu în care Universitatea Politehnica din București ocupă un loc important la nivel național și regional.

Țara noastră va primi sprijin în domeniul producției energiei nucleare

Directorul General al NEA – OCDE a confirmat disponibilitatea de a oferi sprijin României în domeniul producției energiei nucleare, dar și universității în formarea de profesioniști în domeniul acestui tip de energie.

Nuclear Energy Agency (NEA) este o agenție guvernamentală din cadrul OCDE care facilitează cooperarea între țări cu tehnologii și infrastructuri nucleare avansate ce urmăresc să atingă excelența în domeniul nuclear privind siguranța, tehnologiile, știința, protecția mediului și legislația aferentă.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.