O înmormântare a închis o comună din Muscel!

O înmormântare a închis o comună din Muscel! Asta după ce localnicii au decis să respecte regulile bisericești decât pe cele ale ordonanței militare. Acum, comuna Godeni este flancată de oamenii legii și nu mai poată fi părăsită așa ușor de cei care locuiesc în ea.

S-a luat această decizie deoarece în comună a izbucnit un adevărat focar de infecție cu Covid 19, după o înmormântare. O persoană în etate înregistrată la medicul de familie cu multe afecțiuni și confirmată pozitiv a decedat de curând. Localnicii nu au respectat nicio regulă a ordonanței militare, dar în schimb nu s-au abătut de la regulile unei înmormântări de la tară. În doar două zile, mai multe persoane s-au infectat.

Instituția Prefectului Argeș a realizat o anchetă epidemiologică rapidă, au fost identificați cei care au intrat în contact cu decedata, au fost izolați la domiciliu dar având în vedere că în doar două zile numărul de cazuri pozitive s-a dublat și jumătate din aceștia erau din zona Câmpulung s-au luat decizii de a se interveni cu forțele de ordine în ambele localități.

Prefectul Emanuel Soare a delegat echipaje de poliție și jandarmerie la toate intrările din localitatea Godeni astfel încât nimeni nu mai poate ieși și nici intra decât cei care respectă cerințele concrete din ordonanță. Autoritățile locale sunt obligate să vorbească cu cetățenii să nu mai iasă din casă decât pentru motive foarte bine întemeiate.

Având în vedere că ritmul de infectare nu s-a mai confirmat, nu sunt indicii că focarul s-ar extinde, dar măsurile și restricțiile se impun în continuare.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.