O mare fabrică se închide! Sute de angajați rămân fără loc de muncă!

0

O mare fabrică se închide! Sute de angajați rămân fără loc de muncă!

Sute de oameni rămân fără loc de muncă după ce o mare fabrică de componente auto închide o fabrică, din lipsă de comenzi, și restructurează o alta, motivul fiind similar. Concret, este vorba despre grupul japonez Yazaki, care produce componente auto și care a anunțat recent închiderea fabricii de la Buzău, unde lucrează circa 600 de angajați și restructurarea  fabricii din Ploiești.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! SOȚIA ȘI NEPOȚII UNUI CUNOSCUT AFACERIST, LEGAȚI DE MÂINI ȘI DE PICIOARE, ÎN PROPRIA CASĂ! JAF CA-N FILME!

„Ca răspuns la întreruperea prematură a uneia dintre liniile de automobile ale principalului nostru client, care a avut loc înainte de termen datorită tranziției rapide a acestuia către un viitor electric, precum și la lipsa forței de muncă și la provocările demografice, compania noastră a luat măsuri strategice pentru a se adapta la această situație și a se pregăti în mod adecvat pentru viitor. În acest fel, compania ia măsuri îndrăznețe pentru ca celelalte trei fabrici pe care le are în România – Brăila, Caracal și Ploiești – să își continue activitatea și să se dezvolte în viitor. Procesul de restructurare a început în luna august și este în curs de desfășurare, pe baza înțelegerilor făcute de comun acord cu sindicatul companiei.”, a transmis compania, pentru Economedia.ro.

Potrivit conducerii, compania va oferi angajaților care pleacă asistență, precum și beneficii financiare și sprijin social.

„Yazaki România își adaptează întreaga producție la noua situație, cu scopul de a rămâne pe piață, de a păstra cât mai multe locuri de muncă în regiune și de a contribui la economia locală, așa cum a făcut-o în ultimii 20 de ani de existență în România. Yazaki România, în calitate de angajator, cooperează cu sindicatul companiei, cu autoritățile, cu alte companii și cu alți parteneri sociali, sprijinind angajații care vor trebui să plece.”, a mai transmis compania.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata