O moarte anunţată: F.C. Argeş mai are de trăit doat trei etape!

La finalul acestui campionat, un club de tradiţie,F.C. Argeş,  de două ori campion al României, clubul marelui Nicolae Dobrin, va înceta, practic, să existe… Trista veste  pentru fotbalul românesc a fost dată astăzi, într-o conferinţă de presă, de managerul clubului, Cătălin Barbu.
Andrei Penescu a oferit gratis F.C. Argeş, dar nici Primăria şi nici un investitor nu vrea să preia clubul!
Andrei Penescu, fiul lui Cornel Penescu, cel care a preluat clubul ca acţionar majoritar în anul 2005, a decis ca la finalul acestui campionat să cedeze Primăriei Piteşti sau unui alt investitor, clubul F.C. Argeş. „Am făcut o adresă oficială către Primărie în care cedăm echipa şi implicit clubul, acestei instituţii sau unui investitor. Până acum am fost la domnul primar Tudor Pendiuc de patru ori; doamna Gica Dobrin, Andrei Penescu, şi eu, Cătălin Barbu, managerul clubului, dar în afară de promisiuni nu am obţinut nimic. Am înaintat şi o adresă oficială, dar domnul primar nici măcar nu ne-a răspuns…”, spunea managerul clubului din Trivale, Cătălin Barbu.
„A investit milioane de euro, dar toţi au dat cu pietre în Cornel Penescu”
„Ani de zile, mai precis după anul 2009, când domnul Cornel Penescu a fost arestat, toată lumea a dat cu pietre în el şi l-a acuzat că nu vrea să vândă clubul. Iată că acum îl dă gratis, dar nimeni, nici măcar Primăria nu îl ia. Şi acum se plătesc  aproape 3 miliarde pe lună, şi tot înjurat, hulit este domnul Penescu ăn care se tot dă cu pietre în acest om… Acum, cei care l-au tot înjurat pe patron, să vedem ce vor mai face. Oameni din galerie care ani de zile au fost finanţaţi de patron…  Dacă Primăria sau un alt investitor nu preia pe F.C. Argeş, clubul  dispare… Practic, va muri…”, mai spune Cătălin Barbu.
Gica Dobrin: „Fotbalul argeşean este în lacrimi!”
Preşedintele de onoare al clubului albviolet, doamna Gica Dobrin, vizibil marcată de actuala situaţie în care este clubul, a spus că „Atunci când discutam cu oamenii de afaceri pentru a-i aduce la F.C. Argeş, spuneau că nu vin atâta timp cât este patron Cornel Penescu. Acum nu va mai fi, dar nimeni nu vrea să preia clubul etalon al fotbalului argeşean. În fotbal investiţiile sunt foarte mari, iar familia Penescu a susţinut acest club mai bine de 8 ani, a investit multe milioane de euro şi s-a ales cu dosar penal… Şi eu investesc la Şcoala de Fotbal <Nicolae Dobrin> de cinci ani, şi nimeni nu mă ajută cu o cafea sau un pahar de apă. Dacă nu se va găsi o soluţie pentru a se merge mai departe, acest club de tradiţie nu va mai exista. Şi este mare păcat… Fotbalul argeşean este în lacrimi…”.
„Majoritatea celor care investesc în fotbal ajung la DNA”
 Deşi în Argeş sunt mulţi oameni de afaceri potenţi, nimeni nu vrea să preia clubul F.C. Argeş. „Este clar de ce nimeni nu doreşte să investească în fotbal, să investească la F.C. Argeş. Motivul este simplu: majoritatea lor ajung la DNA, aşa cum vedem că se întâmplă în Liga I, de parcă fotbalul este cel mai corupt din această ţară… Eu sunt convins că, dacă s-ar dori, din F.C. Argeş şi SCM Argeşul Piteşti, echipa Primăriei s-ar putea face o echipă de Liga I.Dar, repet, din păcate pentru fotbalul argeşean, cred că nu se vrea acest lucru”, mai spunea managerul clubului F.C. Argeş, care a arătat adresa oficială trimisă Primăriei pentru a prelua clubul lui Gicu Dobrin.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.