O nou drum spectaculos în România – alternativă pentru traficul infernal de pe Valea Prahovei! Când va fi gata?

0

Șoferii ar putea să scape în câțiva ai de traficul infernal de pe Valea Prahovei în urma unui proiect prin care se dorește să fie reabilitat un drum care să traverseze la înălțime golul alpin al Munților Baiului. Potrivit proiectului, traseul va Traseul va porni de la Băneşti, în judeţul Prahova, spre Valea Doftanei, Brădet şi va ajunge la Săcele, în judeţul Braşov. Denumită şi Transbai, şoseaua va oferi trecătorilor peisaje spectaculoase, similare celor de pe Transfăgărăşan sau Transaplina.

Nicolae Ciucă, premier România: Vorbim despre un tronson de drum care va trece Carpaţii şi va reuşi să lege sudul ţării de centrul ţării. Este de asemenae important să subliniem că acest tronson de infrastructură rutieră va asigura o alternativă şi la traficul foarte aglomerat de la DN1 şi Dn A. Discutăm despre un segmet de drum între Valea Doftanei şi Săcele, 25 de km. Nu s-a renunţat la proiectul legării Bucureştiului de Ploieşti prin autostradă.

Ministrul de interne, Lucian Bode, a explicat că modernizarea acestui drum face parte din strategia Guvernului privind fluidizarea traficului pe Valea Prahovei.

Lucian Bode, ministru de Interne: Mă bucur când văd că proiecte de infrastructură, de dezvoltare a infractucturii rutiere demarate în 2020 sunt continuate şi iată în faza de a fi implementate. În 2020 aveam, o situaţie complicată, românii ne solicitau pe drept cuvânt o soluţie urgentă la această problemă şi anume aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Iar a patra soluţie este cea de care vorbim astăzi şi anume reabilitarea acestui drum judeţean 102I, între Câmpina, Valea Doftanei şi Săcele. Cei 25 km de la Câmpina până la Valea Doftanei vor fi reabilitați în regim de drum naţional.

Drumul Transbai ar putea fi gata în trei ani

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Vă urez succes. Aveţi un constuctor bun. E bine că sunt contructori români. Fiind decizia Guvernului de preluare de către noi a Ministerul Transportului a drumului de la Băneşti la Valea Doftanei, Sf-ul este finalizat. Este trecut la profil de drum naţional.

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației: Acest proiect se face atât cu dezvoltarea comunităţilor locale şi a zonelor adiacente. Evident va putea aduce o dezvoltare în aceată zonă. Vom putea beneficia de o cale alternativă care va mai uşura traficul care se desfăşoară pe celelelte drumuri principale.

Drumul, care acum poate fi parcurs doar de pasionaţii de off road, ar trebui să fie gata în 3 ani si jumătate, iar reabilitarea sa va costa peste 130 de milioane de euro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata