O nouă campanie de depistare a cancerului de colon în Argeș! Află când! Anunțul prefectului Perianu!

0

Programul de prevenire a cancerului colorectal se extinde în Argeș după ce 6500 de persoane au fost testate. Prefectul Radu Perianu a anunțat recent că primele două serii dce testare au fost un real succes și că luna ianuarie va debuta cu o altă serie în care vor fi incluși alți medici. De asemenea, vor mai fi testați aproximativ 6000 de cetățeni.

 „Prevenția este extrem de importantă. Suntem parteneri ai unui program ce poate salva multe vieți- prevenirea și diagnosticarea precoce a leziunilor precanceroase colorectale. Cancerul de colon este pe primul loc al afecțiunilor canceroase în Argeș. Când a fost făcută documentarea, a reieșit că 12 500 de argeșeni cu vârste de la 50 de ani până la 74 de ani pot beneficia de acest program.

A început din Câmpulung și mai multe comune, iar treptat medicii care participă au fost înlocuiți cu colegi de-ai lor din alte zone ale județului în așa fel încât să poată avea acces la testare persoane din mai multe locuri.

Municipiul Pitești a intrat în programul de prevenție la cererea celor care ne-au scris și și-au exprimat această dorință.

Este un test care nu poate fi făcut nici în spitale, nici în privat. O metodă invazivă pentru care recoltarea este făcută acasă, de către pacient. Și la fel de important este faptul că, acolo unde există probleme, prin acest program, pacienții merg mai departe, la medici, primesc tratamente și alte investigații necesare, chiar și cei neasigurați.

Astăzi, în Argeș s-a ajuns la 6500 de persoane testate prin acest program la care participă acum 14 medici din: Bogați, Topoloveni, Botesti. Costești, Cuca, Bughea de Jos, Cosesti, Curtea de Arges, Mioveni și Pitești. Au fost două serii ale campaniei, fiecare cu o perioadă de câte 6 luni. În prima, județul Argeș a fost pe primul loc la numărul persoanelor testate, iar acum suntem pe locul al doilea, după județul Prahova.

În luna ianuarie, începe o altă serie și vor fi incluși alți medici. Mai există disponibilitate de a testa încă 6000 de oameni, un număr important și la care ar fi păcat să nu ajungem.”, a anunțat prefectul Radu Perianu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata