O nouă epidemie! Bacteria periculoasă care face ravagii în rândul copiilor!

0

O nouă epidemie ar putea să apară în România, este semnalul de alarmă tras de medicii infecționiști care declară că numărul cazurilor din UPU, în special cele în rândul copiilor, a crescut simțitor. Cu atât mai mult cu cât, în ultima perioadă, o bacterie a făcut ravagii în rândul micuților.

CITEȘTE ȘI: ȘOC! FOST DEPUTAT PSD, ARESTAT! ACUZAȚII GRAVE!

Este vorba despre streptococul A care, netratat, poate duce la complicații grave. Medicii trag un semnal de alarmă și anunță că, în astfel de situații, părinții trebuie să se prezinte cu copilul la medicul de familie sau medicul de gardă pentru prescrierea tratamentului corect.

Există și riscul să apară complicații care pot fi importante la un moment dat!

”Când vorbim despre streptococul betahemolitic de grup A ne gândim la o infecție care apare foarte des. Practic în fiecare an. Într-adevăr, în timpul pandemiei, interacțiunile au fost limitate și am avut mai puține infecții. În așa fel încât nu discutăm de o situație care să iasă din limitele normale.

Sunt, într-adevăr, mai multe infecții în prezent, mai ales la copii. Este adevărat că acest streptococ poate să pună probleme în situația în care nu este tratat și, din punctul meu de vedere, ar fi corect ca atunci când avem o simptomatologie de amigdalită, în momentul în care ne gândim la un diagnostic care se referă la streptococ, să ajungem la medicul de familie, la medicul pediatru, care să prescrie tratamentul corect. Pentru că, într-adevăr, în situația în care nu este tratat, și aici este vorba de antibiotic, pentru că este o infecție bacteriană, există și riscul să apară complicații care pot fi importante la un moment dat.

Aici este vorba de antibiotic.

În cele mai multe dintre cazuri, lucrurile se rezolvă dacă este administrat un tratament corect. Pot fi și cazuri când există rezistență la antibiotice. Nu este vorba despre o reinfectare, ci este o formă prelungită de cele mai multe ori.

Foarte adevărat este și că poți face o infecție cu streptococ la un anumit interval de timp. Legat de ceea ce se întâmplă cu cei care locuiesc în același domiciliu, foarte probabil că și cei care sunt în imediata apropiere pot face această infecție streptococică, și atunci intră în discuție tratamentul. Deci tratamentul este pentru cei care au o simptomatologie și dacă vorbim în familie, și discutăm de un focar, sigur că în cazul în care apar aceste simptome și persoana respectivă va merge la medicul de familie sau la medicul cel mai apropiat .”, a explicat recent medicul infecționist, Adrian Marinescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata