O nouă metodă de înșelătorie în mediul online! În câteva secunde rămâi fără banii de pe card!

1

O nouă înșelătorie în urma căreia românii rămân cu conturile bancare goale face tot mai multe victime. Concret, oamenii îşi sună prietenii folosind vocea unui robot telefonic automat, pentru a le spune că o sumă mare de bani este pe cale să fie debitată din contul lor personal.

Metoda este o adevarata schema de frauda, numita vishing, şi este folosita activ de infractorii cibernetici. Cercetatorii Kaspersky atrag atenţia că s-a detectat o creştere a numărului de e-mail-uri de tip vishing în iunie (aproape 100.000 in total) şi s-au colectat aproximativ 350.000 de e-mailuri de acest tip în perioada martie – iunie 2022.

Aceasta metoda a fost aleasa in mod intentionat de infractorii cibernetici, deoarece atunci cand oamenii se uita la un site de phishing, au timp sa se gandeasca la actiunile lor sau sa observe ca pagina nu este legitima. Dar cand victimele vorbesc la telefon, de obicei sunt distrase si le este mai greu sa se concentreze. In aceste circumstante, atacatorii fac tot ce le sta in putinta pentru a le distrage atentia in continuare: ii grabesc, ii intimideaza si le cer sa furnizeze urgent detaliile cardului de credit pentru a anula presupusa tranzactie frauduloasa. Dupa obtinerea detaliilor legate de contul bancar al victimei, infractorii cibernetici folosesc informatiile pentru a fura banii, lasand victima cu pierderi financiare.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu
  1. […] CITEȘTE ȘI: O NOUĂ METODĂ DE ÎNȘELĂTORIE ÎN MEDIUL ONLINE! ÎN CÂTEVA SECUNDE RĂMÂI FĂRĂ BANII DE PE … […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata