O nouă metodă de înșelătorie! Zeci de mii de români lăsați fără bani!

0

O nouă metodă de înșelătorie i-a lăsat pe sute, sau poate chiar pe mii de români, fără bani în cont. Vorbim de sume semnificative de bani. Mai exact, unii dintre aceștia au investit sute de mii de euro până să realizeze că nu își vor mai recupera banii niciodată. Oamenii au ajuns chiar să se împrumute la bănci, și-au cheltuit banii strânși pentru nuntă sau pentru casă, punându-și toate speranțele în aplicație Candy care le promitea sume astronomice. 

Potrivit acestei aplicații, îmbogățirea ar fi urmat să fie rapidă și ușoară. Românii erau racolați prin mesaje private pe rețelele sociale. Totul începea cu o invitație online, care conținea un link. Pentru a-și putea face cont, oamenii trimiteau o sumă de bani, având promisiunea că suma va crește și li se va rambursa în cazul în care vor îndeplini anumite condiții. Una dintre acestea era vizionarea unor videoclipuri. Bineînțeles că totul era ascuns, inclusiv traseul banilor, care erau trimiși unor terți.

Cu cât investiția era mai mare, cu atât și câștigul creștea. Cumpăra „o comoară”. Această comoară creștea pe măsură ce omul urmărea reclamele sau filmulețele care îi erau trimise. După un timp, investiția ar fi fost recuperată. Când s-au prins că nu vor mai recupera nimic, era prea târziu. Oamenii nu mai aveau nimic în portofelele virtuale.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata