O nouă minivacanță pentru români! Cinci zile libere!

0

Angajații au parte de mai multe zile libere la final de noiembrie. Ziua de 2 decembrie 2022 a fost declarată zi liberă, astfel că minivacanța de 1 Decembrie va fi de 5 zile. Autoritățile s-au gândit să lege cele două sărbători legale, mai exact Sfântul Andrei, care pică pe 30 noiembrie, Ziua Națională a României, 1 Decembrie și weekendul 3-4 decembrie.

Pentru a face această punte era nevoia ca și 2 decembrie 2022 să fie zi liberă, astfel că Guvernul a decis ca această zi să fie liberă pentru angajații din sectorul public.

 „Guvernul a stabilit ca vineri, 2 decembrie 2022, să fie zi liberă pentru salariații din instituțiile şi autoritățile publice, având în vedere că aceasta se situează între zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului Muncii, și zile de repaus săptămânal. Decizia de a stabili zilele libere la începutul anului, pentru personalul din sistemul bugetar, a fost luată potrivit Codului Muncii, astfel încât angajatorii și angajații să își poată stabili și previziona zilele libere pentru întregul an.”, se arată în decizia Guvernului.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata