O nouă plajă pe litoralul românesc! Anunțul ministrului Mediului!

0

O nouă plajă a fost inaugurată recent pe litoralul românesc, a anunțat Mircea Fechet, ministrul Mediului, pe pagina personală de Facebook. Este vorba despre 23 hectare, are șase kilometri lungime și peste o sută de metri lățime. Este vorba despre „Noua plajă pe litoralul românesc” care a fost amenajată în cunoscuta stațiune Eforie Sud. Construcția sa a implicat utilizarea a peste trei milioane de metri cubi de nisip extras din largul mării.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! S-A AFLAT CINE A BLOCAT LUCRĂRILE LA NOUL STADION DIN PITEȘTI! FIRMA – ABONATĂ LA BANI PUBLICI!

“Sunt gata lucrările pentru Lotul 4 – Agigea și Lotul 5 – Eforie, din cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere și extinderea plajelor din sudul litoralului românesc. Scopul proiectului este adaptarea la schimbările climatice, protejarea țărmului de eroziune, revigorarea ecosistemului marin, protejarea biodiversității și dezvoltarea durabilă a litoralului românesc”, a scris Mircea Fechet în postarea sa.

De asemenea, ministrul Mediului a punctat și beneficiile aduse de inaugurarea plajei, printre care se numără dezvoltarea economică și activitatea turistică a județului Constanța și, implicit, a localității Eforie.

“La Eforie, discutăm de o plajă care în anii trecuți nici nu a existat, marea ajungea până la dig. Astăzi, putem spune că 23 de hectare vor fi date în folosință. Asta înseamnă nu doar beneficii de mediu, dar și pentru activitatea economică și turistică a județului Constanța și a localității Eforie. Nu doar am restaurat niște habitate marine, dar atât la Eforie, cât și la Agigea, lucrurile avansează așa cum trebuie. După refacerea plajelor, ele vor fi date în folosință, închiriate, iar oamenii se vor putea bucura de ele. Licitațiile vor avea loc de îndată ce va fi gata documentația cadastrală. Pe parcursul zilei voi avea întâlniri atât cu instituțiile deconcentrate din MMAP, cât și cu organizațiile de management al destinațiilor de turism cu care mă voi consulta pe acest subiect”, a mai spus Mircea Fechet.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata