O nouă taxă pentru români! Se poate ajunge și la 4500 lei pe an!

0

O nouă taxă pentru români! Se poate ajunge și la 4500 lei pe an!

Vești proaste pentru români! Uniunea Europeană lucrează intens la un sistem prin care toţi cei care folosesc autoturisme poluante sau își încălzesc locuințele prin alte surse decât cele pe curent, vor trebui să plătească o taxă denumită: taxa pe carbon.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI EXCLUSIVE CU ARGEȘ MALL! LUCRĂRILE SUNT FOARTE AVANSATE!

Se pare că, de aceeași părere sunt și reprezentanții FMI care la finalul vizitei de săptămâna trecută din România, au sugerat autorităților să introducă taxa pe carbon sau o acciză suplimentară pentru emisiile de carbon astfel încât fiecare român să plătească dacă poluează.

Din primele calcule făcute de specialiști, dacă această taxă ar fi introdusă, pentru un apartament cu două camere vom plăti cu 800 de lei pe an mai mult, pentru un apartament cu 4 camere vom plăti cu 1.200 lei în plus iar pentru o casă, taxa va ajunge la 2.400 lei pe an.

Cei mai mulți bani vor scoate din buzunar românii care folosesc încălzirea cu lemne. Specialiștii estimează că aceștia vor plăti chiar și 4700 lei pe an iar cei mai afectați vor fi cei din mediul rural, acolo unde există cele mai multe sobe pe lemne. Vizați sunt și șoferii cu mașini pe combustibil. Specialiștii estimează că aceștia vor scoate din buzunar minim 800 lei în plus pe an.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata