O nouă zi liberă pentru angajați! Află de când!

0

Angajații ar putea avea o nouă zi liberă plătită în fiecare an, dacă un proiect depus la Parlament va fi aprobat şi promulgat de preşedinte. Proiectul de lege, iniţiat de 19 senatori PNL şi unul de la PSD, se referă la acordarea unei zile libere persoanelor salariate cu ocazia zilei de naştere.

CITEȘTE ȘI: TU ȘTII CE RISC SEISMIC ARE BLOCUL TĂU? HARTA INTERACTIVĂ CARE ÎŢI SPUNE TOTUL!

„Acordarea unei zile libere, plătite, în ziua în care fiecare dintre noi îşi serbează ziua de naştere contribuie la motivarea resursei umane, indiferent de domeniul în care aceasta îşi desfăşoară activitatea, de stat sau privat. În cadrul oricărei entităţi – instituţie publică, organizaţie economică etc -, resursa umană este singura resursă capabilă să producă şi să reproducă toate celelalte resurse aflate la dispoziţia acestei entităţi.

Fie că vorbim de resursa financiară, tehnologică sau, după caz, materială. Un salariat motivat va contribui activ la creşterea eficienţei organizaţiei respective. Ziua de naştere este un eveniment anual, în viaţa fiecăruia dintre noi, şi trebuie să oferim posibilitatea fiecărui salariat de a-şi petrece această zi aşa cum îşi doreşte. Singur, cu familia ori cu prietenii.”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul de lege va fi dezbătut iniţial în Senat, iar ulterior, dacă va fi adoptat, va ajunge în Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata