Oficial! 110 kilometri de drum de mare viteză au primit finanțare! Leagă Bucureștiul de Oltenia și Banat!

0

 „Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată”, ne-a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

CITEȘTE ȘI: CONSTRUCȚIA AUROSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA – LA LIMITA BLOCĂRII! MOTIVELE SUNT IREALE!

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova și Târgu Jiu (110,1 km), a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Construcția unui nou drum de mare viteză are finanțarea asigurată! Ruta de mare viteză dintre Craiova și Târgu Jiu (110,1 km) va fi formată din două secțiuni cu profiluri diferite (stabilite în baza valorilor de trafic rutier). Pentru a putea fi demarată licitația și ulterior construcția au fost astăzi, aprobați de Guvern, indicatorii tehnico-economici atât pentru secțiunea Craiova – Filiași (51,5 km), care va avea profil de autostradă, cât și pentru secțiunea Filiași – Târgu Jiu (58,6 km), care va avea profil de drum expres”, a spus ministrul.

Ambele obiective sunt prevăzute în Programul Investițional 2021-2030, iar pentru implementarea lor este alocată suma totală de 16,53 miliarde de lei (inclusiv TVA).

Construcția acestui drum de mare viteză, care tranzitează județele Dolj și Gorj, este finanțată prin Programul Transport 2021-2027, a subliniat ministrul.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata