Oficial al ministerului Transportului: În 2022 vom circula pe Autostrada Pitești – Sibiu

0

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Horaţiu Cosma a anunțat că în această lună sunt șanse foarte mari ca să fie semnat contractul pentru Tronsonul Tigveni – Curtea de Argeș al autostrăzii Pitești – Sibiu. Oficialul susține că în cazul în care nu sunt depuse contestații, după ce în cursul săptămânii trecute a fost desemnat constructorul Porr câștigător pentru secțiunea 4 a autostrăzii.

„Ne dorim să semnăm contractul de proiectare şi execuţie în cel mai scurt timp, după soluţionarea contestaţiilor”, a mai spus secretarul de stat. „Dacă nu vor fi contestaţii contractul de 2 miliarde lei poate fi semnat în luna martie. Costul ridicat se datorează tunelului de 1,3km ce realizează trecerea de pe Valea râului Topolog pe Valea Argeşului”,a anunţat la începutul lunii martie Asociaţia Pro Infrastructură.

„La un an de la debutul lucrărilor, şantierul a ajuns la 35%”

Cât despre Tronsonul 1 al Autostrăzii Pitești – Sibiu, Horațiu Cosma a spus că lucrările avansează într-un ritm alert, contructorul Porr reușind până în acest moment să finalizeze 35% din lucrări. Astfel, sunt șanse foarte mari ca în 2022 tronsonul să fie deschis circulației rutiere.

„La finalul săptămânii trecute am făcut o vizită pe tronsonul 1 de 13 km între Sibiu şi intrarea în defileul Oltului de la Boiţa. La un an de la debutul lucrărilor, şantierul a ajuns la 35% stadiu fizic, constructorul este bine mobilizat, fiind concentrat în special pe podurile şi viaductele ce însumează aproximativ 2 km lungime. Anul acesta mizăm pe un progres semnificativ pe toate fronturile, astfel încât în 2022 să putem circula pe primii kilometri ai Autostrăzii Sibiu-Piteşti”, a scris secretarul de stat.

Totodată, potrivit lui Cosma, pe tronsoanele 2 şi 3 (cele mai dificile ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti ce străbat Valea Topologului şi Valea Oltului) licitaţiile sunt în plină desfăşurare, au fost depuse ofertele, iar Compania Naţională de Administare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) le evaluează cu prioritate.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata