OFICIAL! ANGAJAȚII SE POT BUCURA DE O NOUĂ MINIVACANȚĂ! AFLĂ CÂND!

Angajații, fie ei de la stat sau din mediul privat, se pot bucura în curând de o nouă mini-vacanță de trei zile. În luna iunie, de Rusalii, românii vor avea liber. Sărbătoarea Rusaliilor va avea loc duminică, 12 iunie. Ziua de 13 iunie este a doua zi de Rusalii și va fi tot liberă. Înainte de această minivacanță, angajații se mai pot bucura de încă o zi liberă de 1 iunie- Ziua Copilului- care anul acesta pică miercuri.

Codul Muncii prevede 15 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte trei zile pentru Paște (Vinerea Mare, Duminica Paștelui, Lunea Luminată), două zile pentru Anul Nou, Rusalii și Crăciun și câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Internațională a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei și Ziua Națională a României.

Angajatorii ai căror salariaţi lucrează în zile de sărbătoare legală, sunt obligaţi să le acorde acestora compensaţii. Conform legislaţiei în vigoare, angajaţii au dreptul la o compensare cu timp liber în următoarele 30 de zile. În caz că această compensare nu poate fi acordată, angajaţii au dreptul la un spor salarial de cel puţin 100% din salariul de bază.

Angajatorii care nu acordă salariaţilor timp liber în zilele nelucrătoare sau care nu-i recompensează pentru munca în respectivele zile riscă amenzi între 5.000 şi 10.000 de lei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.