Oficial! Din toamnă, o nouă materie în școlile din România!

0

Oficial! Din toamnă, o nouă materie în școlile din România! Începând de anul viitor, va apărea o nouă materie în școlile din România. Este vorba despre un proiect pilot la care vor participa peste 50.000 de elevi din clasele primare. Concret, șahul va fi predat în școli ca materie opțională din anul școlar următor.

CITEȘTE ȘI: CONSILIUL JUDETEAN ARGES A DAT STRATUL ÎNSCRIERILOR LA FINANȚĂRI NERAMBURSABILE PENTRU ONG –URI!

Peste 3.000 de învățători vor fi instruiți până în septembrie de antrenori profesioniști, pentru a pregăti la rândul lor copiii care aleg sportul minții. Mai mulți copii din România vor fi inițiați în acest sport începând din septembrie, când materia va fi introdusă oficial la opționale.

Vlad Ardeleanu, președintele Federației de Șah: „Elementul de noutate pe care-l aducem astăzi e faptul că e pentru prima oară când vorbim de o curriculă de educație prin șah, aprobată de Ministerul Educației, care va da posibilitatea cadrelor didactice să facă acest curs de formare”.

Manager de proiect: „Cadrele didactice își puneau problema dacă ele pot să predea acest opțional, în condițiile în care nu au mai jucat șah până în momentul respectiv. Pas cu pas, începând cu jocuri logice pe table de șah, vor învăța tot ce au nevoie să știe, pentru a utiliza șahul că instrument în educație”.

De altfel, introducerea șahului chiar ca materie obligatorie de studiu în școli este și pe lista de priorități a Parlamentului European, încă din 2011. În 37 de țări din lume, șahul este predat în școli că materie principală.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata