Oficial! Dosarul cu șină-interzis în România! Află de când!

0

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, recent, legea prin care este eliminat dosarul cu șină. Concret, instituțiile nu mai pot solicita de la persoane fizice sau juridice astfel de dosare. Proiectul a fost inițiat de trei deputați PNL, printre care ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.

Potrivit legii, instituțiile „nu pot solicita persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, dosare, dosare cu șină, precum și niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie”.

„Această iniţiativă completează un proiect de anul trecut prin care instituţiile centrale au interdicţia de a solicita copii după acte emise de instituţii publice, astfel încât acum vom avea această interdicţie şi la nivel local, şi la nivel de universităţii şi la nivel companii de utilităţi. De asemenea, în urma unui amendament, practic se interzice dosarul cu şină prin lege. De asemenea, am interzis prin propunerea noastră xeroxurile din instituţiile publice, pentru că, inclusiv în 2022, la Sectorul 1 eşti trimis în cadrul Administraţie de taxe locale să îţi faci xerox şi trebuie să plăteşti şi copia şi puxul. Este un pas de normalitate.”, afirma în plenul Camerei Deputaţilor Sebastian Burduja.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata