ziarobiectiv.ro

OFICIAL! LISTA CELOR MAI SLABE ȘCOLI DE ȘOFERI DIN ARGEȘ! NUMAI 20% DIN ELE FUNCȚIONEAZĂ LEGAL!

0

Numai 17 școli de șoferi din cele 88 care funcționează în Argeș îndeplinesc condițiile legale de funcționare, mai exact au un randament de promovabilitate de minim 40% la examenul auto pentru elevii pe care-i instruiesc. Dintre cele 71 de școli de șoferi care nu au atins pragul, majoritatea au o rată de promovabilitate cuprinsă între 20% și 30%.  Recordul este deținut, însă, de două școli de șoferi care nu au înregistrat niciun promovat într-un singur an: INA AUTO EXPERT și ELLE TOTAL DRIVE. Un procent ceva mai mare, de 3% are, potrivit raportului DGPCI, firma Auto Modern CTL (școală de șoferi).

Un număr de 70 de școli dintr-un total de 88 nu funcționează legal

Conform raportului Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI) în anul 2022, procentul de promovabilitate la primul examen a fost 50,5% în județul Argeș, semnificativ mai mare decât în 2020 când județul nostru se afla în coada clasamentului național.

CITEȘTE ȘI: UN PITEȘTEAN ȘI 13 ROMÂNI AU TERORIZAT CALIFORNIA! ANCHETĂ FBI ÎN ARGEȘ!

Atunci, potrivit statisticilor, numai 23% dintre candidați erau declarați admiși la primul examen pentru pemisul auto. Cu toate acestea, funcționează în continuare circa 70 de școli de șoferi care, dacă s-ar aplica legea, nu ar mai trebui să primească acreditarea din partea ARR pentru a-și desfășura activitatea, potrivit ordinului ministrului transportului (OMT 733/2013), deoarece nu au un procent de promovabilitate minim stabilit legal, adică de 40%.

Față de 2020, în Argeș rata de promovabilitate la prima examinare s-a dublat

DGPCI a publică, anual, situația privind promovabiliteatea la primul examen auto pentru fiecare școală de șoferi iar statisticile sunt de-a dreptul îngrijorătoare, anumite firme care desfășoară această activitate funcționând în afara temeiului legal. Pentru anul 2022, situația pe Argeș arată cam așa: cinci școli de șoferi au o promovabilitate mai mică de 10%, 12 școli între 10% și 20% promovabilitate, 33 de școli de șoferi au rată de promovabilitate între 20% și 30%, un număr de 18 școli au între 30% și 40%, zece școli între 40% și 50%, un număr de șase școli trec de 50% promovabilitate și ajung chiar la 60% și doar patru școli de șoferi din Argeș se pot lăuda cu o rată de promovabilitate la primul examen de peste 60 de procente.

La Capitolul III al OMT 733, Articolul(3), la alineatele trei și patru se face vorbire despre cum își pot menține autorizarea școlile de șoferi de către Autoritatea Rutieră Română. Astfel, acestea nu trebuie să respecte numai condițiile de la prima autorizare, dar trebuie să-și dovedească și performanța, prin obținerea unui procent de promovabilitate de minim 40% pentru cursanți. În 2022, în Argeș, pe general, procentul de promovabilitate la primul examen a fost 50,5%. Puține sunt școlile de șoferi care au atins sau depășit indicatorii stabiliți legal, după cum se poate verifica pe site-ul oficial al DGPCI, de unde am preluat și noi informațiile publice pe care vi le prezentăm.

Iată ce se întâmplă în Argeș: elevii pică pe capete examenele de conducere auto iar reprezentanții școlilor de șoferi dau vina pe examinatori. Dar când pici proba teoretică chiar și cu 2 sau 4 puncte cu ce mai este de vină examinatorul? Ce să mai vorbim despre proba practică? Elevii ies din școli nepregătiți și netestați și ajung victime sigure ale examinatorilor, care nu au cum să-i lase să intre în trafic ca șoferi fiind nepregătiți. Potrivit raportului DRPCIV, (link aici) din 71 de firme care dețin școli de șoferi, numai 7 au atins procentul amintit! Ceea ce este un real dezastru!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata