Oficial! Un nou corp de clădire va fi construit la Spitalul Județean! Află motivul!

0
S-a aprobat depunerea proiectului cu titlul: „Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești ”. Proiectul de află deja în lista predefinită a Guvernului, pe poziția 3 din cele 49 de obiective aprobate în cadrul Programului Național de Investiții în Infrastructura de Sănătate.
Proiectul Consiliului Județean Argeș, „Laborator de radioterapie Spitalul Județean de Urgență Pitești ”, vizează construirea unui corp de clădire cu funcțiunea de Laborator de radioterapie, accesibil de la nivelul terenului, la care se va conecta printr-un tronson de legătură, Secția de Oncologie existentă.
Laboratorul de radioterapie va fi o construcție cu 5 nivele (S1+S2+D+P+1E parțial) și se va amplasa în zona de sud-est a secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești. Clădirea va fi dotată cu echipamente de ultimă generație care vor fi achiziționate prin proiect. Tehnologia de ultimă generație IMRT – VMAT asigură unul dintre cele mai performante tratamente de radioterapie disponibile în lume şi permite acoperirea întregului lanț de tratare a afecțiunilor oncologice.
Dintre acestea menționăm:
– Accelerator liniar de particule – energie 15 MV;
– Computer tomograf simulator;
– Sistem planificare tratament;
– Stație de conturare;
– Sistem de înregistrare și verificare;
– Sistem de imobilizare;
– Sistem de dozimetrie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata