Oficial! Un nou drum expres în Argeș! Care va fi traseul?

0

Drumul expres Pitești – Mioveni intră în linie dreaptă după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a depus cererea de finanțare, a anunțat Consiliul Județean Argeș. Un nou pas important a fost făcut, la două luni de la ordinul de începere a lucrărilor, iar astăzui CNAIR a depus cererea de finanțare pentru proiectul mult așteptat de argeșeni.

CITEȘTE ȘI: SPECTACULOS CE SE ÎNTÂMPLĂ PE AUTOSTRADA A1 PITEȘTI-SIBIU! ESTE INCREDIBIL PENTRU ȘOFERI! VIDEO!

„Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a informat Consiliul Județean Argeș, în calitate de partener, că a depus cererea de finanțare pentru proiectul „Drum Expres  A1 – Pitești – Mioveni”, în cadrul Programului de Transport 2021 – 2027. După cum se știe, în baza acordului de parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Consiliul Județean Argeș are în derulare contractul de realizare a Studiului de Fezabilitate pentru drumul expres A1 – Pitești – Mioveni, cu o lungime de 10,39 km. Ordinul de începere a fost dat în luna februarie a acestui an, iar termenul de execuție este de 12 luni” a anunțat CJ Argeș.

Varianta de traseu avizată are o lungime estimată de 10,39 km și va asigura un carosabil corelat cu traficul estimat, dimensionat pentru trafic greu și agabaritic, pentru o viteză de proiectare de 100 – 120 km/h. În afară de drumul propriu zis, investiția presupune și construirea de poduri, pasaje pe drum expres, restabilirea legăturilor rutiere întrerupte de drumul expres, nodurile rutiere și podețe. Sunt stabilite două noduri rutiere. Un nod este prevăzut la desprinderea drumului expres din autostrada de centură a Municipiului Pitești A1, respectiv în zona km 117+300, unde este indicată execuția unui nod direcțional de mare viteză între cele două căi de comunicație, alcătuit din 6 bretele unidirecționale. Pentru asigurarea unei bune legături cu DN 73E – Centura de sud Mioveni este prevăzut un nod rutier în zona km 10+150, amplasat pe raza orașului Mioveni.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata