OFICIAL! UPIT a semnat contractul de fuziune cu Politehnica București! Ce modificări îi așteaptă pe studenți?

0

Ieri, 31 ianuarie 2023, Universitatea din Pitești și Universitatea Politehnica București au semnat contractul de fuziune. Astfel, se crează o nouă instituție, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu două centre autonome și cu buget propriu.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI! POLUARE LÂNGĂ VIVO MALL, PE RÂUL ARGEȘ! GARDA DE MEDIU ȘI POLIȚIA, LA FAȚA LOCULUI!

Rectorii universităților au evidențiat beneficiile fuziunii celor două instituții.

Dumitru Chirleșan, rectorul UPIT: „Aducem circa 70 de programe de studiu, altele decât cele inginerești. Toate acreditate, toate cu grad ridicat de încredere. Este zestrea noastră. Venim cu umanismul, venim cu socialul care s-a dezvoltat foarte bine la Pitești, venim cu perla coroanei – științele educației, care acoperă cinci județe în acest moment și care, poate cu o oarecare lipsă de modestie vreau să scot în evidență, duce una dintre cele mai tari conferințe în științele educației la nivel european și mondial în acest moment, având cea de-a zecea ediție (…) Vom fi una dintre cele mai bune universități di Europa, și în rankingurile mondiale.”

Totodată, rectorul Dumitru Chirleșan subliniază evoluția Universității din Pitești: „Am crescut calitativ, încât în 2017-2018 am reușit să luăm grad de încredere ridicat de la ARACIS, fiind printre cele 17-18 universități la momentul respectiv.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu a precizat că fuziunea aduce Politehnicii avantajul apariției unei instituții care nu mai este eminamente tehnică, ci va avea acces la specializări din alte domenii. Instituția nou creată va fi una dintre cele mai puternice universități din România.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata