OMS, recomandări de ultim moment. Cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă!

Organizația Mondială a Sănătății le recomandă oamenilor să renunțe la reuniunile de familie și să celebreze Crăciunul online. Astfel că, în perioada următoare fiecare țară ar urma să Anunțe restricțiile de sărbători, sau mai exact, cum ne vom petrece Crăciunul și Revelionul anul acesta.

Cu toate acestea, unele țări precum Franța și Marea Britanie ridică treptat restricțiile. Franța a trecut de vârful valului doi al pandemiei – după cum spune preşedintele Macron. Din acest week-end se vor redeschide magazinele ne-esențiale. Sunt din nou permise plimbările, la o distanţă maximă de 20 de km de casă, dar şi slujbele religioase cu maximum 30 de participanţi. Din 15 decembrie, ar urma să fie redeschise cinematografele şi teatrele şi ridicate restricţiile de călătorie.

”Dacă vom rămâne în jurul a 5.000 de noi cazuri pozitive pe zi şi 2.500 – 3.000 de pacienţi la terapie intensivă, putem trece la faza următoare. La acest prag, măsurile de carantină ar putea fi ridicate. Şi vom putea din nou să călătorim fără autorizaţie între diferite regiuni şi să petrecem Crăciunul cu familia. Ne vom putea mişca liber în serile de 24, 25 şi 31 decembrie. Putem fi alături de familii, dar adunările publice nu vor fi tolerate”, a declarat Emmanuel Macron.

Rămâne de văzut deciziile autorităților referitoare la cum își vor petrece românii sărbătorile și dacă se vor tine sau nu slujbele religioase în biserică sau le vom asculta de acasă.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.