OMS – semnal de alarmă: „500 de mii de oameni vor muri până în februarie 2022”

0

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat recent asupra faptului că  încă o jumătate de milion de decese ar putea apărea până la începutul anului viitor. ”Ritmul actual de transmitere în cele 53 de țări din regiunea europeană este foarte îngrijorător”, a declarat recent directorul OMS Europa, Hans Kluge, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit directorului OMS, dacă trendul actual se menține, o proiecție fiabilă ar însemna „încă o jumătate de milion de decese cauzate de Covid-19 până în februarie”.

Unul dintre experții delegației OMS din România susține că mutațiile au apărut în toate zonele în care procentul de vaccinare al populației a fost foarte mic.

„Fiecare viață contează. Suntem aici să salvăm vieți și generațiile viitoare. E momentul să fim împreună. Trebuie să fim un scut. Dacă suntem ca un zid întreg virusul nu se va putea infiltra. Dar dacă avem găuri în zid, va pătrunde și se va chimba. În toate comunitățile în care nu este o rată mare de vaccinare, vedem variante noi, mutații. Desigur că se poate întâmpla și aici, în România. S-a întâmplat în India, în Marea Britanie, în alte țări. Am văzut asta. Este un risc.”, a spus expertul, într-o conferință de presă la Colegiul Medicilor din România.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata