Opinie. Noi stăm acasă. Rromii și bătrânii de ce nu o fac?

Cadrele medicale, forțele de ordine, pompierii sunt obligați să iasă din casă, chiar dacă e vreme de criză, dar, noi, restul, am putea să stăm în casă. Ieșim să ne cumpărăm mâncare de la magazinul de la colțul blocului, ieșim să alergăm un pic, ca să facem mișcare. Nimic mai mult.
În schimb, sunt zeci de zone în județul Argeș în care persoane de etnie se întorc în țară pentru că străzile din orașele europene sunt goale și refuză efectiv să stea în bordei sau în vilele construite „pe propria răspundere”, fără avize sau fără a demosntra, în mod concret de unde au avut bani să construiască din sumele primite din ajutor social case de 300-400 mp.
Un primar îmi declara în urmă cu vreo două săptămâni că pe aceste persoane le poți ține în casă doar cu armata. Cred că nici măcar atunci nu s-ar întâmpla acest lucru. Timp de mii de ani, de când au migrat din India, s-au obișnuit să umble brambura prin sate, orașe și să se creadă mai presus de lege. De ce? Niciodată nu au nimic pe numele lor și când primesc o amendă, rămâne în neant. Nu au ce să le ia. Nici măcar caii de la căruță.
Astfel, cu tupeul construit pe ideea că sunt o minoritate cu drepturi, dar care, într-o proporție mare, nu aduc decât defăimarea românilor de peste granițe, ies pe străzi și sunt niște adevărați răspânditori ai coronavirusului.
au fost „n” cazuri în care nu au respectat prevederiel Ordonanțelor Militare și s=au apucat să facă nunți, s-au certat cu autoritățile sau s-au crezut mai presus de tot și au scuipat și înjurat persoanele care verificau dacă stăteau în casă. Pe acest subiect, o să curgă știrile până la sfârșitul perioadei de izolare.
A doua categorie este cea a bătrânilor. Este o opinie. Este un text personal. Automat, scriu ce am văzut. Primele grade în plus de căldură. termometrul a sărit de 15 grade C. Străzile sunt pline, indiferent de oră de persoane care sunt mai aproape de Cimitirul Sf. Gheorghe decât de un maraton.
Și nu, nu în intervalul orar în care li s-a transmis că au voie să își facă cumpărăturile. Nici autoritățiel nu sunt absurde, acele autorități care gândesc de multe ori cu apendicul și iau niște decizii care sunt total absurde. Ora 22.00.
Caz concret: Persoană de 80 de ani căuta la non stop bomboane. Dar 20 de un fel, 30 de altfel, 10 de alt fel. Întrebată de vânzătoare, răsunde senin: „Eu acum am putut să ies din casă!”.
Trebuie să stăm în casă pentru a ieși mai repede din pandemia asta. Atât presa, cât și autoritățile, ONG-urile, cât și noi, tinerii, facem un apel către toată lumea: Stați în casă!

Semnat: Alex Vlad

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.