Ordonanța austerității! Lista produselor şi serviciilor pentru care va crește TVA! Ministrul Finanțelor anunță!

0

Ordonanța austerității! Lista produselor şi serviciilor pentru care va crește TVA! Ministrul Finanțelor anunță!

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat recent că TVA-ul va crește, însă sunt și multe situații când va rămâne la fel. Spre exemplu, la alimente și medicamente TVA rămâne la fel.

CITEȘTE ȘI: FC ARGEȘ RISCĂ SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ CĂPITANI! CUM VREA TUDOSE SĂ DEZAMORSEZE SITUAȚIA?

Taxa se va majora, începând cu 1 ianuarie 2024, pentru panouri fotovoltaice, de la 5 la 9%, în timp ce cota TVA pentru HoReCa rămâne la același nivel, de 9%. Și cluburile, sălile de sport și festivalurile vor înregistra o creștere a TVA-ului, de la 5 la 19%.

„Nu se majorează TVA la alimente si medicamente. Așa rămâne. Este agreat în coaliție. Este pentru protejarea populației. O astfel de măsură ar fi fost catastrofală pentru ambele partide. Afectăm direct populația prin consumul de alimente și medicamente.

În centrul măsurilor a fost să protejăm oamenii și mediul de afaceri. Nu va exista cota de TVA peste 19%. Noi suntem printre puținele țări din UE care avem cea mai redusă cotă de TVA. Însă, în situația cluburilor, dacă TVA-ul nu mai este de 5%, ci 19%, presupun că nu este o nenorocire.

Crește TVA-ul și pentru produsele bio-tradiționale, de la 5% la 9%. Este o aliniere, fiindcă era o disproporționalitate în ceea ce privește produsele alimentare și gândirea pentru coaliție a fost să avem această aliniere a cotei de TVA pentru produsele alimentare și, din punctul acesta de vedere, probabil că se va ajunge la forma finală a deciziei în coaliție pe acest demers.”, a anunțat Marcel Boloș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata