Ozana Barabancea, dirijoare și solistă, la Filarmonica Pitești! Află când!

0

Filarmonica Pitești organizează joi, 16 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic în care Ozana Barabancea va dirija, în premieră, orchestra simfonică, fiind și solista concertului. Tot pentru prima oară la Pitești, alături de Ozana Barabancea, se va afla pe scenă, ca solistă, fiica sa, Gloria Barabancea. În program: Uvertura din opera „Carmen” de G. Bizet, Andrei Tudor – „September story”, Alina Manolache – „Coroana Lumii”, „România mea” și „Maică Sfântă”, Ozana Barabancea – „Odă lui Eminescu”, Horia Moculescu – „Salcia” și „Ce vrei să faci din mine”, J. Strauss – „Annen Polka”, D. Shostakovich – „Vals nr. 2”, „Dragoste, pui de Belea”, „Ploaia și noi”, Edith Piaf – „Rien de rien”, Intermezzo din opera „Cavaleria Rusticana” de Mascagni și J. Strauss – „Radetzky March”.

CITEȘTE ȘI: AVERTISMENT DE COD GALBEN! ARGEȘUL ESTE VIZAT!

Nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Ozana Barabancea este, pe lângă solistă de jazz, și profesoară de canto, șlefuind de-a lungul anilor nenumărate talente. Artistă care abordează diverse genuri, a colaborat cu Marius Pop, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, Ovidiu Lipan Țăndărică, Marius Mihalache, Horia Brenciu ș.a. Laureată la Festivalul de Jazz „Napocensis”, a participat și la festivalurile de jazz din Iași, Craiova, Brașov, Constanța, Alba-Iulia și București. A efectuat turnee în Italia, Grecia, Germania, Slovenia, Thailanda, Japonia. Personalitate TV, membră a juriilor de specialitate în diverse emisiuni de televiziune, Ozana Barabancea revine la Filarmonica Pitești.

Elevă la Colegiul Național de Muzică ,,George Enescu” din București, la clasa profesoarei Anta Agavriloae,  Gloria Barabancea a început studiul pianului la șase ani. Repertoriul pianistic cuprinde o largă paletă stilistică de la Bach până la muzica românească (George Enescu și Nicolae Kirculescu). A susținut recitaluri și concerte la București, Sinaia, Târgoviște, Deva, Focșani. Laureată a numeroase concursuri de interpretare (România, Italia, Spania), tânăra pianistă este în premieră la Filarmonica Pitești.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 50 de lei sau 40 de lei în funcție de categoria locului. Pentru elevi și studenți un bilet costă 12,50 lei, respectiv 10 lei, iar pentru pensionari, 25 de lei, respectiv 20 lei.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata