Pădurarii din Argeș-proteste în fața Guvernului! Care au fost motivele!

0

Circa 100 din cei peste 500 de angajați ai Direcției Silvice Argeș au participat, ieri, la București, la un protest în fața Guvernului împotriva reorganizării Romsilva. La protestul organizat joi au fost prezenți mii de silvicultori din toată țara. Angajații sunt speriați că, cele peste trei milioane de hectare de pădure aflate în administrarea Romsilva ar putea fi înstrăinate.

CITEȘTE ȘI: PRIMĂRIA PITEȘTI – ANUNȚ IMPORTANT DESPRE BILETELE DE AUTOBUZ!

Silvicutorii din Argeș care au luat parte la grevă se tem și pentru desființarea locurilor de muncă, cu atât mai mult cu cât, majoritatea salariaților sunt din mediul rural.

„Am participat la greva organizată joi, în fața Guvernului, cu aproximativ 100 de angajați din Argeș. Activităţile economice vor fi transformate în societăţi pe acţiuni, în societăţi pe răspundere limitată, iar Statul Român la un moment dat va vinde aceste acţiuni şi practic vom ajunge la situaţii în care pădurile ţării vor fi administrate, exploatate de către societăţi comerciale, de către SRL-uri , vor fi listate la bursă. Statul Român mai deţine patrimoniu doar 46% din întreaga suprafaţă de fond forestier existentă la nivel naţional, circa 3,1 milioane de hectare, iar aceast proiect de lege pus pe repede înainte şi promovat de către Guvernul României are drept motivare o negociere în PNRR.

Ne dorim să nu înstrăinîm și ultimele bogății asupra cărora statul mai are control. Nu știm nimic concret, nu știm ce va fi. Angajații se tem și de restructurări, de faptul că își vor pierde locurile de muncă, mai ales că mulți sunt din mediul rural.”, a declarat Tiberiu Mirică, lider sindical-Sindicatul Corpul Silvic Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata