Pădurarul și mafia lemnului din Costești! Cum se fură din pădurile argeșene la pont?

0

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de instigare la tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional, indiferent de forma de proprietate și tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional, și au reținut doi bărbați, de 48, respectiv 53 de ani, ambii din Costești.
Din cercetări s-a stabilit că, la data de 08 decembrie a.c., un bărbat de 48 de ani, în calitate de pădurar, ar fi indicat unui alt bărbat, de 53 de ani, mai mulți arbori în pădurea de pe raza UAT Costești, instigându-l, astfel, să procedeze la tăierea fără drept a acestor arbori care nu prezentau marcă silvică.
De asemenea, ulterior, o parte din materialul lemnos rezultat în urma tăierii ar fi fost sustras de alți doi bărbați, cu ajutorul unor tractoare agricole prevăzute cu remorci, pentru a fi transportat la domiciliile acestora.
După administrarea probatoriului, la data de 14 decembrie a.c., bărbații, de 48 și 53 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
În cursul zilei de astăzi, cei doi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Față de bărbatul de 53 de ani a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar bărbatul de 48 de ani a fost prezentat în fața instanței, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Sursa foto: recorder.ro

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata