Pădurea Trivale – arie protejată sau pădure parc? Orice, doar să nu fie furată!

0

Liberalul Narcis Sofianu este extrem de interesat de subiectul „Pădurea Trivale”. Dinainte de campania electorală, a inițiat cu colegul său Tiberiu Irimia o strângere de semnături pentru salvarea averii forestiere de lângă Pitești. Pădure parc sau arie protejată, numai să nu ajungă sub drujbele dezvoltatorilor imobiliari.

Consilier județean liberal Narcis Sofianu a avut mai multe întâlniri, cel mai probabil pe această temă, atât cu colegul său de partid, viceprimarul Gelu Tofan, cât și cu primarul Cristian Gentea. Cert este că Sofianu nu a fost mandatat de PNL pentru această misiune, el fiind liderul consilierilor județeni ai PNL, nu al consilierilor locali municipali ai PNL. Este ca și când Mihai Coteț sau Răzvan Șerbănoiu s-ar întâlni cu șefii pesediștii ai CJ Argeș fără știrea partidului.

Dar, dacă se va dovedi cu adevărat că acțiunea este pentru binele piteștenilor, iar Sofianu va putea fi mai convingător decât orice alt liberal, bravo lui. Până atunci, acțiunea sa este privită destul de rezervat (cel puțin) de către membrii de partid, mai ales după distanțarea de colegii săi a vicelui Gelu Tofan.

Arie protejată – mai repede decât pădure parc

Din câte se știe, până acum, un demers pentru transformarea Pădurii Trivale în arie protejată are toată documentația făcută și este la Mnisterul Mediului unde așteaptă doar semnătura de aprobare. Există interese pentru care a rămas blocată într-un sertar? Să sperăm că nu! Între timp, mai mulți dintre cei care conduc urbea susțin că o variantă mai bună ar fi cea de transformare a Pădurii Trivale în pădure parc susținând că dacă va fi arie protejată nu se va mai putea intra nici măcar cu piciorul. Nimic mai fals, căci un exemplu în acest sens este cunoscuta zonă Dâmbovicioara, unde se poate intra cu mașina, se pot face picnicuri, trasee etc. În cazul în care se dorește ca Pădurea Trivale să devină pădure parc, ar însemna reluarea tuturor procedurilor de la zero și pierderea unui timp valoros (cel puțin câțiva ani), perioadă în care minunanata noastră justiție ar mai putea pune în posesie niște cetățeni pe multe hectare din pădure. Iar ei, la rândul lor, să se apuce de treabă.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata