Paguba de la Agrolact s-a ridicat la 2,2 milioane de euro

Săptămâna trecută, fabrica de mezeluri Agrolact din Mărăcineni, a ars integral. Hala de producție, precum și birorile administrative care se întindeau toate pe o suprafață de 2.400 mp, s-au făcut scrum sub privirile neputincioase ale patronului Lucian Comănescu, dar și a angajaților care ieșeau din schimb, la ora 15. Dauna este totală iar valoarea pagubelor evaluate de conducerea firmei Agrolact se ridică la 2,2 milioane de euro.

 

Focul a ars mocnit timp de două ore

 

Nu a mai rămas nimic din fabrica de mezeluri din Mărăcineni care, până săptămâna trecută procesa 7.000 kg pe zi produse din carne și tranșa aproximativ 10.000 kg pe zi carcasă vită, porc și pui. În aproape o oră, un număr de 27 de salariați, angajați ai Agrolact de ani buni, au rămas fără loc de muncă, iar omului de afaceri Lucian Comănescu i s-a făcut scrum o afacere care valora 2,2 milioane de euro. A ars toată construcția, până la scheletul metalic, au ars utilajele și o parte din materia primă. Din fericire, nu au existat victime și asta pentru că… „Focul a ars, mocnit, timp de două ore, în podul tehnologic. Eu eram în birou și lucram la anumite acte când, în jurul orei 15 am auzit o bubuitură. Tot atunci, câțiva angajați care ieșeau din tură, au sesizat fumul. A fost alertată toată lumea și am ieșit cu toții în curte. Focul s-a extins rapid, atât de repede încât pur și simplu nu am avut ce să facem decât să sunăm la pompieri” a povestit Lucian Comănescu. 

 

Cei 27 de angajați vor fi trimiși în șomaj

 

În urma evaluării făcută de omul de afaceri Lucian Comănescu, pagubele de la Agrolact se ridică la 2,2 milioane de euro, bani însă pe care nu știe dacă îi va obține, integral, de la firma de asigurări. „Cei de la asigurări au venit să facă expertizele și mi-au spus că despăgubirea va fi acordată într-o perioadă de trei și șase luni. Însă, în termen de 30 de zile, eu trebuie să le duc lor toate actele, inclusiv rapoartele de la Pompieri și Poliție. Dauna este totală dar nu știu dacă îmi vor da suma pe care am apreciat-o eu, adică aceea de 2,2 milioane de euro” a mai relatat patronul de la Agrolact. Mai mult decât atât, Lucian Comănescu a luat în calcul și varianta de a-și reconstrui fabrica de mezeluri, dar cu condiția să obțină clemență de la banca de la care a obținut un credit în vederea punerii pe picioare a afacerii pe care tocmai a pierdut-o. „În funcție de despăgubirile pe care le primesc dar și de înțelegerea de care sper să dea dovadă cei de la bancă în sensul de a-mi prelungi creditul la care mai am de plătit 900.000 de euro, mă gândesc să refac fabrica” a mai spus Comănescu. În ceea ce-i privește pe cei 27 de angajați câți lucrau la Agrolact, vă spuneam că aceștia au rămas fără loc de muncă. La acest moment, respectivilor li se pregătesc documentele pentru intrare în șomaj.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.