Părinți inconștienți! Și-au urcat copiii în vârf de munte în papuci și pantaloni scurți! Au rămas blocați!

0

Inconștiență maximă din partea unor părinți care au decis să plece în drumeție la munte, împreună cu cei doi copii de 5 și 6 ani, deși în zonă era în vigoare un cod portocaliu de ploi torențiale. Ba mai mult, aceștia au urcat cu cei doi copii încălțați în papuci și îmbrăcați în pantaloni scurți. Evident că au rămas blocați, punându-și nu numai viața lor în pericol, ci și pe cea a celor doi micuți, și au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor argeșeni care i-au coborât în siguranță, venind în sprijinul copiilor cu haine și geci groase.

Salvamontiștii argeșeni atrag atenția că astfel de incidente se repetă tot mai des, spunând că ieri, deși este în timpul săptămânii, au fost nevoiți să salveze alte patru persoane care la fel ca și familia cu cei doi copii, au plecat la drumeție pe munte neechipați corespunzător și au ignorat cu desăvârșite sfaturile salvatorilor montani.

„Deja a treia acțiune pe ziua de astăzi… și e în timpul săptămânii!

Prima, încheiată de puțin timp a insemnat extragerea a doua persoane de sub vf. Lespezi, in conditiile in care se gândisera sa „scurteze” din caldarea Berbecilor, abordand o „direttisima” spre varf. Au ramas blocati de frica intr-o zona aproape verticala. Interventie impreuna cu colegii sibieni, care tocmai duceau inapoi in Caltun echipamentul folosit in weekend… 😊

A doua, doua doamne din Elvetia care au parcurs Valea lui Stan, la iesire una dintre domniile lor alunecand putin si prezentand o suspiciune de fractura de umar stang. Preluate de ambulanta SMURD.

Cea mai recenta, inca in derulare, se refera la o familie cu doi copii, de 5 si 6 ani, prinsi de ploaie in vf. Piatra Dragoslavelor fara… imbracaminte adecvata. Dintre toate aceste trei interventii, doua puteau fi cu siguranta evitate. Va lasam pe dvs sa ghiciti care. Din tot sufletul, va uram drum bun, in siguranta!”, precizează Salvamont Argeș.

„Așa se urcă cu copilul, pe un varf abrupt. Observati va rog, cum e incalatata fetita. In crocși roz… varful e foarte abrupt, pentru cine nu stie. Au fost si accidente mortale acolo…”, au mai precizat salvamontiștii argeșeni.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata