Părinții vor putea plăti cu vouchere de vacanță taberele copiilor? Anunțul autorităților!

Părinții vor putea plăti cu vouchere de vacanțe taberele copiilor conform unei legi adoptată recent de Parlament. Un proiect legislativ în acest sens a fost adoptat de Camera Deputaților ca for decizional și urmează ca proiectul să ajungă la președintele României pentru promulgare.

„Dacă acest proiect va ajunge în Monitorul Oficial este important să știm că din voucherele de vacanță ale părinților vor putea fi suportate și cheltuielile cu taberele școlare, fie că vorbim despre tabere naționale sau tematice. Singura condiție este ca aceste tabere să se desfășoare pe teritoriul României. Cum se vor achita aceste tabere cu voucherele de vacanță însă urmează să fie stabilit printr-un ordin comun al ministerelor Educației și Finanțelor.”, prevede textul de lege.

Începând din acest an, tichetele de vacanță vor fi disponibile numai pe suport magnetic, pe un card alimentat cu 1.450 de lei. Şi firmele private pot oferi tichete de vacanță și nu sunt limitate la suma de 1.450 de lei, ci pot merge până la șase salarii minim pe economie. Perioada de valabilitate a voucherelor emise în 2022 este de un an, însă statul va oferi în mod recurent aceste tichete până în 2026.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.