Parohia Mavrodolu, la un pas să dea în judecată Primăria Pitești

Închirierea locurilor de parcare aduce din nou probleme Primăriei Pitești. Reprezentanții parohiei Mavrodolu sunt la un pas de a intenta un proces autorităților locale pentru faptul că, în spatele lăcașului de cult, accesul piteștenilor este blocat din cauza proprietarilor care își lasă mașinile în zona respectivă. Problema devine mai specială în momentul în care ambele părți pot susține cu motive legale, că au dreptate.

Mașinile parcate, problema reprezentanților Mavrodolu

Locurile de parcare închiriate de către municipalitate par că au supărat reprezentanții parohiei Mavrodolu. Aceștia susțin că piteștenii nu au acces liber să intre în curtea bisericii prin zona din spatele lăcașului de cult din cauza mașinilor parcate. Parohul Constantin Onu și reprezentanții bisericii au de gând să intenteze proces pentru eliberarea căii de acces. „Oamenii nu pot intra prin spatele bisericii din cauza mașinilor. Noi am pus și un semn prin care să atenționăm proprietarii din zonă să nu ne mai blocheze calea de acces, dar fără niciun succes. Dacă nu se va rezolva problema, nu avem ce să facem decât să îi chemăm în instanță” au spus reprezentanții parohiei.
Situația a fost luată în calcul și în cadrul Primăriei, unde s-a ajuns la concluzia că ambele părți își pot susține dreptul la acea zonă. Pe de-o parte biserica are nevoie de calea de acces, și pe cealaltă parte proprietarii mașinilor plătesc taxă pentru a parca zilnic. Iosif Cerbureanu, secretarul municipiului Pitești este de părere că situația este una foarte dificilă. Acesta a explicat care sunt pașii care vor urma în cazul în care părțile nu ajung la un numitor comun. „Dacă nu vor reuși să găsească o cale de mijloc, primul pas în instanță va fi medierea părților, iar dacă nici atunci nu se va rezolva nimic, nu avem decât să vedem ce vor decide judecătorii”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.