Partenerul nu mai dorește să facă sex. Ce-i de făcut

Multe femei se ingrijoreaza ca partenerul nu le mai considera suficient de atragatoare deoarece nu mai fac primul pas in acest sens. Cea mai frecventa intrebare este „De ce?”

Cercetarile arata ca este normal ca sexul sa treaca si prin asemenea faze, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renuntati in a incerca sa faceti relatia sa mearga si in aceasta privinta.

Intimitatea sexuala este unul dintre cele mai importante lucruri care ne unesc, ne face sa ne simtim atragatoari si iubiti, apropiati din punct de vedere afectiv si ajuta la eliberarea stresului din viata noastra agitata.

Aminteste-ti ca sunt o multime de motive din cauza carora partenerul tau nu mai doreste sa faca sex, dar s-ar putea sa fie ceva temporar, de exemplu poate fi supus urmatorilor factori:

– Oboseala provocata de munca sau de faptul ca are grija de copii;

– Plictiseala data de sexul banal, care ii este prea familiar, sau trupul care nu il mai excita;

– Cresterea in greutate (unuia sau ambilor parteneri s-ar putea sa nu le convina acest lucru).

Iata insa unele lucruri care ti-ar fi de folos:

– Fa un efort, cand si cand, pentru a vedea ca poti reaprinde flacara pasiunii;

– Mentine-te in forma si fii multumita de imaginea ta, pentru a capata incredere in tine insati, caci aceasta trasatura este utila si in viata sexuala;

– Petreceti nopti romantice acasa sau in oras, imbracati-va frumos, savurati o mancare gustoasa si beti un pahar de vin bun. Straduiti-va sa recreati atmosfera care era pe vremuri;

– Incercati lucruri noi impreuna in pat, chiar daca vi se vor parea ciudate la inceput; incearca sa-ti surprinzi partenerul si nu-ti pierde simtul umorului;

– Nu te forta. Sexul nu este o obligatie. In cazul in care esti prea obosita sau pur si simplu nu ai chef, este bine sa lasi pe alta zi.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.