Pas important pentru realizarea Drumului Expres Pitești – Mioveni! Decizia CNAIR!

0

Compania de Drumuri transferă către Consiliul Județean Argeș proiectarea Drumului Expres Pitești – Mioveni, contractul semnat în 2020 cu proiectantul Search fiind în procedura de reziliere. Drumul Expres cu o lungime de aproximativ 10 kilometri va asigura legătura Uzinei Dacia cu Autostrada A1 București – Pitești și spre vest cu loturile de autostradă în lucru sau în circulație de la Pitești la vama Nădlac. Consiliul de Administrație al CNAIR a aprobat semnarea unui protocol de colaborare cu Consiliul Județean Argeș pentru realizarea Studiului de Fezabilitate.

„Consiliul de administrație este de acord cu demararea procedurilor de semnare a Protocolului de colaborare între CNAIR SA și Consiliul Județean Argeș pentru ,,Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții Drum Expres A1 -Pitești-Mioveni” în conformitate cu prevederile alin. 1 al art. XV din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 83/2016 privind unele măsuri de eficientizare a implementării proiectelor de infrastructură de transport”, arată decizia CA CNAIR.

Firma de proiectare SEARCH a solicitat CNAIR rezilierea contractelor de proiectare pentru Autostrada A13 Brașov – Bacău, respectiv Drumul Expres Pitești – Mioveni, invocând valoarea contractului care nu mai acoperă costurile din prezent. Procedurile pentru rezilierea contractului au început în urmă cu o lună, potrivit datelor CNAIR:

„În data de 22.06.2022, prestatorul a solicitat încetarea contractului conform OUG 64/2022 publicată în MOF nr. 472/11.05.2022, iar conform prevederilor ordonanței încetarea contractului nu este posibilă din cauza penalităților de întârziere înregistrate de către prestator în cadrul prezentului contract. Ulterior completării/modificării OUG 64 CNAIR S.A. publicată în MOF nr.710/14.07.2022 beneficiarul a solicitat prestatorului retrimiterea cererii, având în vedere faptul că în prezent este posibilă rezilierea contractului de servicii în conformitate cu prevederile OUG 64/2022. În data de 11.08.2022 prestatorul a retransmis cererea de reziliere conform OUG 64/2022. Ca urmare a cererii prestatorului a fost întocmită nota justificativă de reziliere nr. 18/10838/26.09.2022”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata