Paștele vine cu scumpiri majore! Pentru ce vor scoate românii mai mulți bani din buzunare!

Se anunță noi scumpiri în preajma Sărbătorilor Pascale. Comercianții spun că de Paște, românii vor cumpăra zeci de produse mult mai scumpe decât la Crăciun. Cele mai mari scumpiri vor fi la : carnea de miel, carnea de porc,  ouăle si dulciurile tradiţionale. În cazul dulciurilor, acestea vor fi mai scumpe și dacă le cumpărăm și dacă le facem acasă pentru că toate produsele folosite pentru prepararea lor au preţuri mai mari.

În ultimele luni, prețul alimentelor de bază a crescut foarte mult, motiv pentru care gospodinele vor scoate mai mulți bani din buzunoar dacă decid să pregătească dulciuri, cozonac sau pască în casă.. Făina ne costă cu 20% mai mult, uleiul e mai scump cu 25-30%, iar brânza de vacă  cu 10% mai mult. Preţuri mai mari au şi cacao, untul, ouăle, şi zahărul.  La patiserii și cofetării, preţurile au explodat pentru că pe lângă materia primă, patiseriile plătesc bani în plus şi pentru curent, gaze şi combustibili.

Și carnea de porc și de miel va fi mai scumpă cu 20% anul acesta, de Paște. De asemenea, prețul ouălelor va fi mai mare cu aproximativ 10%.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.