Patronii-obligați să deconteze aeste cheltuilei pentru angajați! Află detalii!

0

Patronii-obligați să deconteze aeste cheltuilei pentru angajați! Află detalii! Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a cerut recent premierului Nicolae Ciucă să modifice legislația, astfel încât angajatorii să fie obligați să deconteze ochelarii de vedere pentru angajații care, prin natura muncii prestate, folosesc un calculator cu monitor.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL! ȘAPTE NOI LINII PUBLITRANS ÎNFIINȚATE ANUL ACESTA! AFLĂ UNDE!

Solicitarea vine după o decizie a CJUE, care a emis o decizie prealabilă în acest sens, în cazul unui petent din România.

„Obligația poate fi îndeplinită fie prin furnizarea directă a aparatului respectiv de către angajator, fie prin rambursarea cheltuielilor necesare efectuate de lucrător, însă nu prin plata unui spor general la salariu lucrătorului. Mai mult decât atât, recent, Curtea de Justiție a UE a hotărât, susținând cauza unui petent român, angajat al Inspectoratului General pentru Imigrări din Cluj și a emis o decizie prealabilă prin care acestuia ar trebui să îi fie decontate, de către angajator, lentilele corectoare recomandate de medic, dacă în urma unei examinări de specialitate se dovedește că acesta și-a pierdut din acuitatea vizuală pe fondul condițiilor de muncă.”, arată FACIAS într-un comunicat de presă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata