Patronul de la Succes, cercetat pentru evaziune fiscală

Omul de afaceri gorjean, Nicolae Sarcină, care a cumpărat hipermarketul PIC din Pitești și care își anunțase intenția de a achiziționa și celelalte trei centre comerciale din țară care au aparținut fraților Penescu, este cercetat pentru evaziune fiscală. Sarcină este suspectat că s-a folosit de unele societăți comerciale pe care le deține pentru mai multe activități ilegale care au prejudiciat bugetul de stat. Anchetatorii nu au precizat însă suma daunelor…

 

Suspiciuni la firmele care comercializează produse agro-alimentare

 

Vinerea trecută, procurori ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, reprezentanți ai FISC-ului, precum și jandarmi, au descins la mai multe locații din Gorj și Mehedinți ce aparțin omului de afaceri Nicolae Sarcină. Pe numele afaceristului care deține și lanțul de magazine Succes, a fost deschis un dosar de evaziune fiscală, lucru care a condus la confiscarea a mii de documente și la audierea a zeci de angajați. În respectivul dosar se vorbește de o evaziune fiscală de mare amploare care ar fi fost comisă prin intermediul societăților sale care comercializează produse agroalimentare și de panificație. „Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-o cauză penală privind o societate comercială care derulează acţiuni circumscrise fenomenului de evaziune fiscală de mare amploare, ce vizează sustragerea de la plata parţială a obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat consolidat, prin neevidenţierea tuturor tranzacţiilor comerciale cu produse agro-alimentare, în special de panificaţie. În cursul zilei de 21 noiembrie 2014, procurorii, cu sprijinul Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu, au derulat percheziţii simultane în 31 locaţii din judeţele Gorj şi Mehedinţi. În cauză, procurorii beneficiază de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii“, s-a arătat în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

 

Sarcină crede că este mâna concurenței

 

Odată începute audierile zecilor de angajați ai omului de afaceri Nicolae Sarcină, acesta le-a transmis să fie uniți pentru că în acest fel vor rezista:  „Nu am nimic de ascuns şi mă simt un om curat. Am dat mereu dările către stat şi din acest motiv în ultima perioadă am mai întârziat salariile. Nu am fraudat bugetul de stat cu nimic. Am plătit până la ultimul leu şi am lăsat uneori angajaţii pe ultimul loc la salarii. Mă subordonez organelor de anchetă. Înţeleg că sunt nişte anonime trimise, iar organele statului român au datoria să verifice. Nu comentez acuzaţiile. Ne vom supune tuturor organelor de anchetă şi legilor române, dar nu vreau să se înţeleagă greşit. Nu este nimeni reţinut. S-au ridicat documente, s-au făcut procese verbale şi este firesc ca în baza unor citaţii să fim chemaţi să dăm explicaţii. Cred însă că sunt oameni sau multinaţionale care ar vrea să cumpere această firmă. Le transmit angajaţilor să fim uniţi, să fim puternici. Compania aceasta nu este a mea, este a tuturor gorjenilor şi a angajaţilor” a declarat Nicolae Sarcină după ce i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile. 

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.