Paturi matrimoniale – cum le selectezi pe cele potrivite

0
Dormitorul matrimonial este cel mai intim spațiu, o zonă de odihnă şi de consolidare a relațiilor dintre parteneri. Acesta trebuie să fie bine organizat pentru ca atmosfera să fie una prietenoasă iar încăperea funcțională.
Dressingul şi comoda sunt două elemente care contribuie activ la obţinerea unui spaţiu bine organizat, iar selectarea celor două corpuri trebuie să se realizeze cu multă atenţie. Totuşi patul este acel element dominant care desăvârşeşte această încăpere, deci acestuia trebuie să i se acorde ceva mai multă atenție.

Cum trebuie selectat un pat matrimonial

Cum am precizat, un pat matrimonial creionează liniile ambientale, el trebuie să satisfacă necesarul de confort, însă este și un corp estetic. Totodată, un pat cu compartimentare inteligentă asigură şi spaţiu de depozitare valoros, ajutând la organizarea eficientă a lucrurilor din încăpere.

Primul aspect ce trebuie analizat ține de dimensiune. Un pat prea mare nu îţi va asigura libertate de mişcare în încăpere, deci deplasarea şi organizarea lucrurilor pot fi activităţi anevoioase, în astfel de condiții. Dacă încăperea este una generoasă nu există restricţii, pot fi integrate paturi de dimensiuni mari cu uşurinţă. În încăperile puţin spaţioase trebuie integrate modele mici, compacte.

Compartimentarea este un alt detaliu ce poate spori confortul personal. În magazinele de specialitate există numeroase tipuri de paturi matrimoniale, de la cele minimaliste, la cele prevăzute cu lăzi, sertare sau alte compartimente speciale de depozitare.

Designul patului este important, în special pentru cei ce pun preț pe estetică încăperii. Pot fi selectate paturi cu cadru din PAL, foarte practice şi versatile, modele realizate din lemn masiv potrivite pentru cei ce doresc dormitoare elegante. Paturile cu cadru din fier forjat sunt expresive şi permit creionarea unui ambient romantic sau cu linii vintage. Alte elemente ce trebuie analizate sunt legate de texturi şi culori. În dormitoarele mari pot fi montate paturi în culori închise sau neutre, pe când în cele mici se pretează modele în nuanţe deschise cu accesorizare minimă.

Patul perfect pregătit pentru odihnă este prevăzut cu saltea confortabilă, așa că nici această componentă nu trebuie neglijată.

Sursa de imagine:
Photographee.eu / Shutterstock.com

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata