„Pe aripile vântului” și „Cuibul de viespi”, filmele acestui weekend la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 2 noiembrie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” vom difuza celebrul film american „Pe aripile vântului”, realizat în 1939. Regia îi aparține lui Victor Fleming, în rolurile principale fiind Clark Gable și Vivien Leigh.

„Filmul care a schimbat pentru totdeauna istoria cinematografică a Hollywood-ului”, așa cum a fost supranumit de către criticii de specialitate „Pe aripile vintului”, este ecranizarea romanului cu același nume semnat de Margaret Mitchell. Câștigător a 9 premii Oscar, filmul a marcat generații întregi de consumatori de film de lung-metraj de bună calitate. Acțiunea acestui film clasic spune povestea iubirii între Scarlett O’Hara și Rhett Butler în timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Războiul Civil. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea să-și recunoască sentimentele față de bărbatul pe care-l iubește. Acest orgoliu se întoarce în final împotriva ei și îl pierde pe cel pe care l-a iubit întotdeauna.

Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 3 noiembrie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful „București” difuzăm filmul românesc „Cuibul de viespi”. Regia îi aparține lui  Horea Popescu, în rolurile principale fiind Ovidiu Iuliu Moldovan, Coca Andronescu, Tamara Buciuceanu. Doresc, prin acest film, să aducem un omagiu marii actrițe Tamara Buciuceanu-Botez, recent dispărută.

„Gaițele”, comedia sarcastică a dramaturgului piteștean Al. Kirițescu, a făcut o carieră pe care puțini i-o prevesteau. Revenind la titlul original al piesei de teatru, scenaristul și regizorul Horea Popescu a avut fericita inițiativă a ecranizării piesei de teatru.

Acțiunea se petrece în 1936, un timp în care Bucureștiul a fost cunoscut ca „Parisul Estului”. Cele trei surori Duduleanu, dintr-o familie de comercianți prosperi, își conduc clanul cu mână de fier. Tânărul jurnalist Mircea Aldea intră în acest clan prin căsătoria cu fiica lor, dar această unire va fi de scurtă durată. „Cuibul de viespi” este un document și o adaptare stilizată a istoriei României. Plin de satiră verbală și vizuală, filmul redă comicul noii clase, a burgheziei (finalul plasat în cripta familiei Duduleanu este de un comic brutal).

Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și on-line, de pe platforma www.bilete.ro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.