Pe principiul: „Nu construiți că speriați păsările”! Investiția de 80 de milioane de euro din Tudor Vladimirescu încurcată de un ONG din București

Una dintre cele mai grave boli ale societății românești actuale este cea a contestației. În ziua de astăzi contestăm orice: mor liliecii dacă facem autostrăzi, rătăcesc urșii drumul dacă nu le face tuneuri (iar ei au ajuns să ne intre în case de mulți ce sunt), sau mor păsările din Tudor Vladimirescu dacă ne civilizăm și construm un mall și mai multe blocuri.
Când am auzit, în urmă cu vreo doi ani că există persoane interesate să dezvolte un proiect imobiliar în Tudor Vladimirescu, mi s-a părut fenomenal. Acum, fenomenal mi se pare cum mai rezistă investitorii să fie și ….blocați și încurcați pe banii lor de un ONG apărut din neant și care se declară iubitor de mediu.
Fundaţia Eco-Civica din Bucureşti a făcut tot ce i-a stat în putință ca să oprească proiectul invocând motive halucinante și greu de înghițit chiar și de neavizat: lipsa studiilor de impact asupra mediului; afectarea habitatului păsărilor de pe lacul din zonă; poluarea fonică; poluarea vizuală; periclitarea sănătăţii cetăţenilor din cauza activităţilor de construcţie. Serios?
De ce ar fi așa de interesată o fundație din București de apărarea contra poluării a cetățenilor din cartierul Tudor Vladimirescu? Mie-mi dă cu virgulă. Ce, nu mai sunt în tot Bucureștiul probleme de mediu de veniră ei taman la noi în Tudor Vladimirescu?
Cum să nu fie de acord locuitorii de acolo să li se modernizeze zona? Să se civilizeze și curețe o suprafață acum insalubră? Să le crească valoarea proprietăților? Și/sau, cel mai important cum să se opună acestui proiect care include realizarea unui pasaj rutier care să lege cartierul de restul muicipiului Pitești? Să fim serioși….Problema este că, aceste absurde contestații întârzie lucrările și creează probeme. Momentan, instanța nu le-a dat câștig de cauză dar, din ce știm, interesele sunt prea mari ( vom reveni cu amănunte) pentru ca fundația să se oprească aici.
Tribunalul Bucureşti, Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, a respins cererea Eco-Civica de suspendare a acordului de mediu eliberat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş şi a stabilit cheltuieli de judecată în sumă de 5.000 RON în sarcina Eco-Civica. Mi-ar plăcea să văd că plătesc și despăgubiri. Că nu e puțin lucru să pui piedici unei investiții de 80 de milioane de euro.
Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.