Pendiuc se reorientează politic! Ghici ce partid „a lovit” de data aceasta!

0

Tudor Pendiuc nu se lasă: revine cu forță în politică. Fostul edil condamnat al Piteștiului continuă să spere. Și, după ce a luat la rând partide mai mici sau mai mari, a găsit unul pe care îl ratase: Partidul Umanist Social Liberal. Da, știm, nici noi nu am auzit de acest partid(uleț).

Braț la braț cu un alt căutător de identitate politică, pe numele său Cătălin Gherzan, după ce a bifat ALDE, a încercat PMP, a curtat APP (aici a înscris-o pe doamna Pendiuc), cei doi magnifici ai politicii argeșene și-au luat un ditamai flit de la AUR Argeș pe care-și propuseseră ei să-l urce pe culmea gloriei. Mai sunt doi ani până la alegeri, mai sunt și partide. Dar cu norocul lor, vor sfârși, probabil prin a-și face unul. Apropo! La Partida Romilor mai sunt locuri?

Un partid pe an. Poate două…

Tudor Pendiuc, fost primar al municipiului Pitești timp de aproape trei decenii, pare să se reorienteze politic de la an la an. După ce a fost exclus din PSD în momentul în care a fost arestat preventiv în dosarul „Publitrans”, fostul edil a încercat „marea cu sarea” și a candidat independent pentru un nou mandat de primar, dar a pierdut la câteva sute de voturi.

Nu a trecut mult și a mai încercat să prindă o funcție în administrație. De data aceasta în cea națională din postura de candidat și deschizător de liste la Senat din partea ALDE. A pierdut, dar drumurile l-au dus la Vâlcea pe postul de consilier al edilului Mircia Gutău. Nici aici nu a stat prea mult timp din cauza condamnării în dosarul „Iubăriță” în care a scăpat cu suspendare dar obligat să măture trotuarele de la DSP Argeș.

Dacă cu roșu sau albastru nu a mers, Pendiuc a trecut pe verde

O perioadă de pauză a urmat și au venit alegerile locale din 2020. De această dată îl găsim alături de Mircea Andrei și Partidul Ecologist Român. Nu din postura de candidat, ci cel mai mare susținător al lui Cătălin Gherzan. Da, exact, candidatul care nu a ratat niciun partid politic. Bine… poate pe la PRM nu a ajuns, dar nu este timpul pierdut. Gherzan nu a fost votat de mai nimeni, fiind depășit, pe alocuri și de candidații independenți, iar Tudor Pendiuc a intrat într-un con de urmă.

Timpul a trecut, alegerile au trecut, Gherzan a mai schimbat vreo doua partide (PMP și AUR), cu tot cu Pendiuc în umbră, dar activitatea politică a fost puțină și rară, fostul edil condamnat alegând să își împartă timpul între familie și termenele din dosarul „Publitrans” de la Curtea de Apel București.

Pe văi și coline, tot la braț cu Gherzan

Dar cum pentru unele persoane obișnuințele nu au dezvățare și în încercarea de a reapărea în viața publică, Pendiuc a cochetat cu APP. Nu din fața, ci a înscris-o pe soție în partid. Dar nu i-a plăcut și s-a întors în conul de umbră.

Asta până de curând, când a apărut, tot lângă același Cătălin Gherzan! Dar… stupoare! E alt partid! De data aceasta este Partidului Umanist Social Liberal, partidul ăla înființat de un alt om cu notorietate pe la Rahova: Dan Voiculescu. Iar, acum, a plecat la pas prin județ cu Cătălin Gherzan. Pentru ce? Nu știm nici noi… vom vedea!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata