Pendiuc şi Nicolescu, obligaţi să salveze FC Argeş!

Haos, nebunie curată! Aşa poate fi definită situaţie în care a ajuns FC Argeş. Clubul fanion al oraşului, clubul lui Dobrin, emblema Piteştiului, a ajuns minge de ping-pong pentru primarul Tudor Pendiuc, care azi anunţă că are investitor care să preia clubul de la Penescu, mâine că nu mai are. La fel şi cu auditul de la club, care azi se face, mâine nu se mai face. De partea cealaltă, Constantin Nicolescu este mut, nu are nicio reacţie când vine vorba de FC Argeş.
 Nimeni n-a văzut actul prin care echipa a fost vândută lui Penescu
 Motivul pentru care cei doi şefi ai administraţiei locale, repsectiv judeţen, ar trebui să fie în centrul atenţiei, acum când fierbe sângele în vinele suporterilor alb-violeţi este unul cât se poate de simplu şi de evident. În 2005, când Cornel Penescu a devenit patronul clubului care are locul său bine definit în istoria fotbalului românesc, Nicolescu şi Pendiuc au fost cei care au dat undă verde pentru ca mutarea să se poată face. La vremea respectivă, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Piteşti deţineau 51% din acţiunile clubului alb-violet. Penescu a preluat astfel pachetul majoritar, apoi a făcut majorare de capital social şi a reuşit astfel să devină stăpân absolut al lui FC Argeş.  „ Actul prin care s-a vândut echipa lui Penescu nu ni l-a arătat nimeni, deşi l-am cerut în repetare rânduri. În 2005, noi am organizat un miting pro Mutu, pentru că la vremea respectivă fotbalistul crescut de FC Argeş s-a arătat dispus să preia clubul. Chiar şi domnul Constiantin Stroe a agreat această varinată, numai că în cele din urmă Consiliul Local Piteşti şi Consiliul Judeţean Argeş, care erau majoritari pe vechea societate au cedat echipa lui Penescu”, precizează Florin Dobre, liberul Fan Club FC Argeş
Datorii de 2 milioane de euro în 2013

Ce a urmat, toată lumea ştie, iar finalul este cât de poate de nefericit. Familia Penescu a anunţat că nu mai bagă bani la FC Argeş, şi că cedează gratis echipa. Gratis, gratis, dar să ştim şi noi! Asta în contextul în care datoriile clubului ating pragul de 2.000.000 de euro: 750.000 de euro la Finanţe şi 1,2 milioane de euro la Cornel Penescu şi Andrei Penescu, care s-au înscris la masa credală, după ce clubul a cerut insolvenţa.
117.000 dolari şi 11900 de euro- datorii în 2005
Prin comparaţie, situaţia din 2005 a clubului FC Argeş era chiar roză, din punct de vedere financiar. În acest sens, toate datele au fost culese de reprezentanţii Asociaţiei Fan Club FC Argeş, singurii care luptă pentru ca echipa să nu moară. „ Am obţinut documentele de la şedinţele de Consiliul Judeţean din 19 septembrie şi 20 noimebrie 2005, când s-a pus problema cedării lui FC Argeş. Iulian Frăţică era consilierul judeţean delegat să se ocupe de FC Argeş. Din documente reiese că FC Argeş, care evolua în Liga I în 2005, avea datorii 117.000 de dolari şi 11.900 de euro. Deci, situaţia financiară a clubului era chiar bună în comparaţie cu cea de acum. O vină au şi autorităţile locale şi judeţene pentru că au cedat echipa în 2005. Dar tot ele pot redresa situaţia. Ideea este că noi luptăm pentru ca FC Argeş să nu moară. Nu avem nimic cu nimeni, vrem doar să nu dispară de pe hartă un club cu atâta istorie în spate,” susţine Florin Dobre.


Mister! Ce s-a întâmplat cu cantonamentul „Baza Vulturilor”
?
Una dintre marile enigme din era Penescu la FC Argeş este situaţia cantomanetului din Trivale. „Baza Vulturilor” a fost ridicată în era Constantin Stroe, cu banii încasaţi din transferul lui Jean Barbu în Coreea de Sud. Pentru ca bunul dobândit în patrimoniul lui FC Argeş să nu dispară peste noapte, la vremea respectivă s-a înfiinţat fundaţia FC Argeş, care deţinea atât Baza Vulturilor, cât şi sediul clubului de pe „Armand Călinescu”. Şi, conform legislaţiei, cele două bunuri nu puteau fi înstăinate sub nicio formă, nici măcar nu puteau fi puse sub sechestru. Numai că, membrii Fan Club FC Argeş au aflat altceva: „ Atât sediul cât şi cantonamentul au fost gajate la bancă de Cornel Penescu. Nu ştim cum!!! Am stat de vorbă şi cu domnul Ionel Răileanu, cel care a pus bazele fundaţiei FC Argeş şi nici dumnealui nu înţelege cum se s-a putut ajunge în situaţia de a fi puse gaj.”, explică Florin Dobre.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.