ziarobiectiv.ro

Pensii duble pentru o categorie de români! Ce modificări vor avea loc anul viitor?

0

Pensii duble pentru o categorie de români! Ce modificări vor avea loc anul viitor?

Noua lege a pensiilor, intens dezbătută în ultima perioadă, promite să rezolve toate inechitățile din sistem și chiar, pensii duble pentru o anumită categorie de români. Guvernanții promit, de asemenea, că aproximativ trei milioane de români vor avea pensii mai mari cu 40%, începând de anul viitor. Aceste creșteri se vor face în două tranșe: în ianuarie și în septembrie.

CITEȘTE ȘI: SOȚIE DE PRIMAR DIN ARGEȘ-SINUCIDERE ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ! TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI!

Cert este că, toți pensionarii români, aproximativ cinci milioane de oameni, vor primi, în ianuarie 2024, o majorare a venitului cu aproape 14%, adică o indexare cu rata inflației.  Dintre aceştia, peste trei milioane de oameni vor avea parte de o nouă majorare în septembrie, odată cu recalcularea tuturor pensiilor. Creşterea va fi în medie de 40%.

Dar în unele situații, pensiile se vor dubla. „Vor creşte semnificativ, plecând de la cele trei elemente care formează punctul de pensie şi anume punctele de contributivitate, punctele necontributive şi punctele de stabilitate.”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

„Acele venituri nepermanente – care era principala formă de remunerare înainte de 1989 la prime, la al treisprezecelea salariu şi la celelalte sporuri – vor fi luate în calcul în legislaţia nouă la calculul pensiei, cu condiţia să se fi achitat contribuţiile de asigurări sociale.”, a declarat Daniel Baciu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata