Pensii mai mari pentru o categorie de angajați! Cine va primi până la 50% în plus?

0

Pensii mai mari pentru o categorie de angajați! Cine va primi până la 50% în plus? O decizie a Curții Constituționale a României, publicată recent în Monitorul Oficial, stabilește că o categorie de pensionari va primi pensie mai mare. Concret, judecătorii au decis că indemnizația pentru pensionarii care sunt membri ai unor uniuni de creatori trebuie să fie oferită tuturor acestora, nu doar celor din sistemul public de pensii.

CITEȘTE ȘI: PRIMĂRIA PITEȘTI ANGAJEAZĂ! PATRU POSTURI SCOASE LA CONCURS!

CCR a decis recent că anumite prevederi din Legea 8/2006 privind instituirea indemnizației pentru pensionarii sistemului public de pensii nu sunt constituționale. Legea arată că pensionarii care sunt membri ai uniunilor de creatori legal constituite primesc o indemnizație lunară. Aceeași lege mai arată că astfel de persoane sunt persoanele juridice române de drept privat, fără scop patrimonial, din domenii precum cel al creației muzicale, interpretative, cinematografice, literare, arhitecturale, teatrale, jurnalistice și al artelor plastice.

Legea 8/2006 stabilea ca indemnizația să fie acordată doar pensionarilor din sistemul public de pensii. Acum, prin Legea 83, Legea 8/2006 a fost completată în anul 2016, iar jurnaliștii și militarii pensionați beneficiază de această indemnizație, doar dacă sunt membri ai uniunilor de creatori.

Așadar, Curtea nu a fost de acord ca doar pensionarii sistemului public de pensii, care sunt membri ai uniunilor de creatori legal constituite, să beneficieze de o indemnizație lunară ce reprezintă echivalentul a 50% din pensia cuvenită titularului. Valoarea maximă stabilită de lege pentru această indemnizație este de două salarii de bază minime brute pe țară.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata