Pensiile nu cresc la fel pentru toată lumea! Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră pentru pensionari!

0

Marius Budăi, ministrul Muncii a anunțat recent cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie dar și câți bani vor primi pe vouchere pensionarii pentru a putea depăși mai ușor iarna.

„Așa cum am procedat și la primul pachet social implementat de acest guvern, şi cum am procedat pe tot parcursul acestui an, avem în primul rând în vedere majorarea tuturor pensiilor de la 1 ianuarie 2023, după care avem câteva scenarii la care lucrăm, pentru a sprijini populația, pentru plafonarea prețurilor pentru toți, discutăm de energie, dar și măsuri sociale pentru categoriile vulnerabile. Se va regăsi în propunerea de buget pe anul 2023, în primul rând, procentul de majorare a pensiilor, după care vom discuta despre măsurile pe care suntem obligați, trebuie să le luăm. Sunt extrem de necesare pentru a sprijini în primul rând categoriile vulnerabile.”, a anunțat Marius Budăi, ministrul Muncii.

Care sunt variantele discutate în momentul de față

Varianta 1

  • Majorare 10% la pensii
  • Ajutor diferit în funcţie de venit, pentru ca pensia minimă plus ajutorul să nu depăşească 2.200 de lei

Varianta 2

  • Majorare 10% la pensii
  • Ajutor – 700 – 1.000 lei, pentru pensia sub 1.500 lei sau 2.000 lei/ lună

Varianta 3

  • Majorare 15% la pensii
  • Fără ajutor one off

„Dacă vorbim despre solidaritate socială, atunci discutăm despre o majorare a tuturor pensiilor, bineînțeles, cu un procent care va fi și v-am spus, se va regăsi imediat în propunerea de buget. Noi, PSD, am spus cel puțin 10%. După care avem nevoie și de un sprijin suplimentar pentru categoriile vulnerabile. Asta practic înseamnă solidaritate socială, să sprijini categoriile vulnerabile, mai ales în momente de criză.

Dacă plecăm de la acest principiu, eu cred că ceea ce a prezentat președintele Marcel Ciolacu, și anume o creștere a tuturor pensiilor bazată pe contributivitate, cu creșterea valorii punctului de pensie pentru toate pensiile bazate pe contributivitate și în interiorul unei anvelope bugetare pe care o vom avea la dispoziție să găsim, pentru că e practic obligatoriu în această perioadă grea, și măsuri de sprijin pentru categoriile vulnerabile.

Eu personal aș merge pe varianta aceasta, o variantă de majorare cu cel puțin 10% a tuturor pensiilor bazate pe contributivitate, dar și sprijin pentru categoriile vulnerabile. Toate exemplele de sprijin de mai sus au fost deja implementate de acest guvern. Prima dată am venit cu acea variantă până în 2.200, am avut și variantă fixă, vom decide în coaliție și vom anunța. Cert este că avem în calcul și avem în atenție astfel de măsuri pe care să le implementăm în această iarnă.”, a mai precizat Marius Budăi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata