Pensiile s-ar putea dubla pentru o categorie de români! Anunțul autorităților!

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat recent că autoritățile caută soluții pentru a putea crește, până la finalul anului, pensia minimă garantată. Oficialul a declarat că, în urma scumpirilor cu care românii se confruntă în ultima perioadă, pensia minimă considerată decentă ar trebui să crească la 2500 lei.

„O pensie decentă ar trebui să fie, probabil, undeva 2.500 de lei şi de acolo în sus să putem discuta de alt sistem de pensii, dar asta se va putea rezolva când vom implementa noua lege a pensiilor. Până atunci, sigur că ne gândim ce mai putem să facem până la sfârşit de an pentru că inflaţia în Europa şi în lume are un avans considerabil. Căutăm soluţii pentru a putea majora din acest an. Nu vreau să dau nicio speranţă pe care ulterior Guvernul nu o poate îndeplini. Pensiile au fost majorate anul acesta cu 10% şi cele minime cu 25%. Nu este suficient. Suntem conştienţi că nu este suficient. Nici nu ne lăudăm cu faptul că le-am majorat.

Suntem conştienţi că necesităţile sunt mari şi că problemele în acestă perioadă sunt mult accentuate faţă de cum erau înainte de aparţia acestor crize, vorbim de criza pandemică, de criza preţurilor la energie, la alimente şi iată acum a mai venit şi acest război nedrept şi ne îndreptăm spre o altă criză.”, a declarat recent ministrul Muncii, Marius Budăi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.